Днес в районите „Средец“, „Оборище“, „Триадица“, „Овча купел“ и „Лозенец“

...
Днес в районите „Средец“, „Оборище“, „Триадица“, „Овча купел“ и „Лозенец“
Коментари Харесай

Над 90 проверки са извършени на търговски обекти от началото на годината за смесване на отпадъци

Днес в регионите „ Средец “, „ Оборище “, „ Триадица “, „ Овча купел “ и „ Лозенец “ са осъществени инспекции за разделно събиране на боклуци от опаковки, генерирани от търговски обекти, оповестиха от пресцентъра на Столична община. Констатирани са единични нарушавания в регион „ Овча купел “.

Целта на инспекциите е да не се позволява изхвърляне на хартия, картон, кашони и други опаковъчни материали в контейнерите за битови боклуци, да не се натрупат безсистемно до цветните контейнери и на други нерегламентирани места. Търговските обекти, генератори на боклуци от опаковки, са задължени да събират разделно отпадъците, които се образуват вследствие на реализираната от тях активност. Инспекторите също по този начин дават и писмени наставления за спазването на условията при разделното събиране.

От началото на годината такива инспекции са осъществени в 98 броя магазини, хранителни обекти и други. Проверяващите са съставили 7 акта и са наложили 12 санкции с фиш за открити нарушавания по Закона за ръководство на отпадъците.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР