Днес в района на р. Русенски Лом и хижа Алпинист“

...
Днес в района на р. Русенски Лом и хижа Алпинист“
Коментари Харесай

Доброволци изчистиха района на хижа „Алпинист“

Днес в региона на р. Русенски Лом и хижа „ Алпинист “ Община Русе провежда акция за почистване на боклуци. Инициативата е по концепция на Теодор Кисимов, който е катерач и част от Доброволното формирование на общинска администрацията, и в нея се включиха кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Димитър Недев дружно с десетки доброволци.

Сборният пункт бе при скалите под хижата. По време на акцията бяха събрани над 5 тона строителни боклуци и повече от 20 чувала рециклируеми боклуци. Служителите на Оперативна програма „ Паркстрой “ бяха обезпечили ръкавици и материали за всички, присъединили се в почистването, както и лифтдъмперни контейнери за строителните боклуци. С тяхна помощ бяха извозени и няколко камиона със събраните отрязани клони и ненужна растителност.

 „ Грижата за положителния тип на местата, към които живеем, е на всички нас, и в случай че възприемем тази концепция, няма да имаме потребност от акции като тази “, сподели кметът Пенчо Милков.

Най-малкият доброволец бе 5-годишният Олег, който дружно с цялото си семейство се включи в почистването.

Датата на акцията съответствува с Международния ден на Земята, който се отбелязва всяка година на 22 април. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира дейностите на повече от 12 000 сътрудници в 174 страни, ориентирани към запазване на планетата и запазване на живота върху нея. Тя се стреми да сътвори необятна гражданска поддръжка за устойчиви и ефикасни екологични политики за развиване по целия свят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР