Днес в равнинната част на страната ще се задържи предимно

...
Днес в равнинната част на страната ще се задържи предимно
Коментари Харесай

Облаци и мъгли в низините, слънце в планините

Днес в равнинната част на страната ще се задържи най-вече облачно, тук-там мъгливо. Разкъсвания и понижения на облачността ще има в следобедните часове. Дневните температури едва ще се покачат, оптималните ще са сред 6 и 11 градуса, в София - към 6.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра – към минус 3 градуса.

В събота в равнинната част от страната ще се задържи с ниска облачност, а тук-там около Дунав сутринта ще бъде мъгливо. В планините и планинските региони ще има слънчеви часове. Температурите ще са без основна смяна – минимални най-вече сред минус 4 и плюс 1 градус, оптимални – сред 6 и 11 градуса. В нощта против неделя облачността ще се усили. В неделя от север на юг ще превали - най-вече дъжд, в планините и планинските региони – слаб сняг. През първата половина от идната седмица ще доминира облачно време и ще има валежи. В понеделник в югозападната половина от страната ще превали сняг. Дневните температури ще се намалят. Във вторник отново ще превалява сняг, основно в планините и планинските региони. В сряда за малко ще се затопли, ще стартират превалявания от дъжд, само че по-късно още веднъж ще става студено и дъждът ще минава в сняг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР