Днес в Пункт за базиране Варна се проведе военен ритуал

...
Днес в Пункт за базиране Варна се проведе военен ритуал
Коментари Харесай

Командирът на Пункт за базиране - Варна бе изпратен в запаса

Днес в Пункт за базиране Варна се организира боен обред за тържествено сдаване и приемане на длъжността " Командир на Пункт за базиране – Варна ".

След 31 години доблестна работа в редиците на Военноморските сили командирът на Пункт за базиране – Варна капитан І сан Георги Георгиев бе изпратен в запаса. Пред строя на персоналния състав на военните формирования дислоцирани в  Пункт за базиране Варна, капитан І сан Георгиев съобщи бойното знаме " чисто и неопетнено " на командира на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, който го връчи на новоназначения пълководец на Пункт за базиране - Варна капитан І сан Петко Якимов. След знамето капитан І сан Георгиев съобщи командирската сабя и длъжността на капитан І сан Якимов.

Със заповед на началника на защитата капитан І сан Георгиев бе награден с предметна премия, а със заповед на контраадмирал Петев, бе награден с Адмиралтейска грамота " за доблестна и вярна работа под знамената на Българската войска ". Военния обред приключи с церемониален марш.

На ритуала участваха заместник-командирът на Военноморски сили флотилен адмирал Георги Пенев, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, командирите на военни формирования от Варненски гарнизон, адмирали и офицери от запаса, някогашни командири на Военноморска база Варна, Пункт за базиране Варна и на военните формирования дислоцирани в него, представители на държавни и неправителствени организации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР