Днес в Пресклуб “България” волейболният тим Монтана вдигна първата Купа

...
Днес в Пресклуб “България” волейболният тим Монтана вдигна първата Купа
Коментари Харесай

Монтана и Даниел Пеев с наградите за отбор и треньор на месеца


Днес в Пресклуб “България” волейболният отбор Монтана подвигна първата Купа на успеха за тим на януари, а старши треньорът Даниел Пеев получи значката “Златен трикольор” за №1 измежду наставниците. При своя евродебют играчите на Даниел Пеев стигнаха до ¼ край в “Чалъндж къп”/третия по мощ шампионат след Шампионската лига и CEV/ и по този начин надминаха и най-оптимистичните упования. В резултат на това 10 от 20 спортни редакции гласоподаваха за ВК Монтана. На второ място в анкетата за януари със 7 гласа е ВК Нефтохимик 2010 Бургас – носители на Купата на България за мъже, трети с 3 гласа са баскетболистите на Рилски състезател. При треньорите Даниел Пеев води с 8 гласа, следван от персоналния треньор на биатлониста Краси Анев Георги Фъртунов /6 гласа/. С по 3 гласа са Найден Найденов, треньор на ВК Нефтохимик и Георги Атанасов, треньор на Радослав Янков.
 Даниел Пеев: Нефтохимик не е несломим тим
След връчването на премиите Даниел Пеев и един от главните играчи Иван Латунов благодариха за високата оценка на медиите. Специална признателност за възхода на тима бе изразена към кмета на Монтана Златко Живков.

От 6 мача, ВК Монтана записа 3 победи и 3 загуби като отстрани израелския Апоел Шар Фаба и гръцкия Фойникас, само че на ¼ финала загуби от турския Малие Пиянго с 3:1 пред родната аудитория в зала “Младост”. Старши треньорът показа, че присъединяване на тима в “Чалъндж къп” е дало късмет на младите волейболисти да се допрян до европейския клубен спорт, което е трамплин в тяхното развиване. Пеев посочи, че турският противник е с много по-опитни състезатели, което е главен фактор за загубата на неговите ученици. Освен това, умората и напрежението от сгъстената стратегия – 18 мача за 45 дни – също са повлияли мощно върху играта. “Ако бяхме играли против Малие в различен интервал от време, щяхме да реализираме различен резултат”, уверен е старши треньорът на ВК Монтана.

“Можеше по-добре да се представим. Сякаш не повярвахме в себе си”, показа Латунов.
 Монтана излиза с запасите против ЦСКА
Догодина ВК Монтана има упоритостта да се изкачи едно ходило по-нагоре и да дебютира в шампионата за Купата на CEV. Това е изцяло постижимо, в случай че тимът резервира второто място в крайното класиране на Суперлигата за сезон 2017/2018.

Днес следва мачът от последния 22-ри кръг в шампионата против ЦСКА, само че този мач е без значение, подсети Пеев. След това стартират плейофите и в края на април ще е ясно крайното нареждане в елита.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР