Днес в Пресклуб „България“ президентът на БФ Джудо доц. Румен

...
Днес в Пресклуб „България“ президентът на БФ Джудо доц. Румен
Коментари Харесай

Отново премии от федерацията за джудистите след злато и бронз в Маракеш

Днес в Пресклуб „ България “ президентът на БФ Джудо доцент Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков за следващ път демонстрираха неповторим образец на самопризнание на триумфите – двамата връчиха общо 4000 лева за медалите на Гран При шампионата в Маракеш – олимпийска подготовка за Токио2020. Още през октомври м. година новото управление на федерацията даде обещание да подтиква финансово всяко извоювано отличие на огромно интернационално съревнование. За златния орден в мароканския град най-хубавият ни играч Ивайло Иванов в кат. 81 кг получи от федерацията 3000 лева, бронзовият медалист Янислав Герчев в кат. 60 кг бе весел с 1000 лева Ивайло бе подтикван парично през ноември м. година, когато отново бе на върха на шампионата Гран При в Хага, по-късно и за сребърния орден през януари т.г. в Тел Авив. Янислав взе награда за сребърния си орден на европейското състезание за мъже и дами през април м. година, нищо че Р. Стоилов и Д. Стойков заеха управителните постове в джудото половин година по-късно.
 Награждаване от БФ джудо на Ивайло Иванов и Янислав Герчев @@@

“Такова отношение на президент към състезателите не сме виждали. Румен Стоилов от самото начало беше с нас, на тренировките, в съблекалнята, по време на срещите. Интересуваше се от всичко “, показа Ивайло Иванов. Янислав Герчев също не спести суперлативите за грижите и вниманието.  Награждаване от БФ джудо на Ивайло Иванов и Янислав Герчев @@@
" Ивайло се контузи в гърба още във втората среща, само че стигна до финала и победи с ипон “, похвали го треньорът Атанас Герчев. Той е удовлетворен и от своя наследник: „ Янислав игра като по учебник “, сподели експертът за своя ученик, който се контузи съществено в ръката и игра с болежка на шампионата в Маракеш. За другите ни двама джудисти, Валентин Алипиев и Божидар Темелков, треньорът искрено сподели, че им би трябвало още много време, с цел да се приближат до зоната на медалите, само че с упорития си труд ще го реализиран.  Награждаване от БФ джудо на Ивайло Иванов и Янислав Герчев @@@

За националите следва лагер на Белмекен, където Ивайло ще остане по-дълго време и ще пропусне шампионата „ Гран При “ в Анталия /5-7 април/, само че незабавно по-късно ще дойде там за олимпийския лагер. После подготовката ще продължи в Сливен, след което идва ред на шампионат от Големия шлем, най-високия сан, в азербайджанската столица Баку. Златен орден там носи 1000 т. при 350 т. в Маракеш, разясни Ивайло. Има една специфичност в джудото – до м. май всеки резултат на съревнование се точкува 50 на 100, след май точките са към този момент на 100 %. Друга значима специфичност е сливането на Европейското състезание и Европейските олимпийски игри – това значи, че извоюваният орден се удвоява.
 Награждаване от БФ джудо на Ивайло Иванов и Янислав Герчев @@@

Готови сме с кандидатурата за европейско състезание за мъже и дами у нас през 2021 година, похвали се Румен Стоилов. Ръководството на БФ Джудо е признателно за поддръжката на страната. „ Благодаря на министър Кралев, че застана зад нас. Благодаря и на премиера Борисов, който постоянно е ценял бойните спортове “, сподели още шефът на джудото.

Вицепрезидентът Даме Стойков, който е някогашен джудист, заяви, че всички лагери за всички възрастови групи са обезпечени финансово за тази и идната година. Еднакво внимание обръщаме на дребните и на огромните, това е пътя към високите резултати, акцентира Стойков. Кадетките ни скоро завоюваха 2 златни медала на шампионат в Хърватия. От една седмица националният ни тим за девойки има нов треньор. Той е от Украйна, само че е с български корен, бесарабски българин, разясни Д. Стойков.
ФОТОГАЛЕРИЯ от конференцията на джудистите в Пресклуб " България " ТУК!!! Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР