Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се

...
Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се
Коментари Харесай

Горещ дебат в студиото на Бареков и Байрактаров! Кои са опорочените точки във Визия за България на БСП и продуктивен ли е документът? Говори д-р Николай Цонков, депутат от БСП!

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура ", което се излъчва всяка събота от 10:30ч. онлайн по телевизия "Евроком ", посетител бе доцент доктор Николай Цонков, сегашен народен представител от Българска социалистическа партия.

Запитан дали е осведомен с документа "Визия за България ", гостът показа, че той самият е взел участие в създаването на част от документа, бил е на срещи, на полемики. Депутатът показа, че по отношение на "Визия за България " са били извършени над 500 срещи със симпатизанти и над 1000 оферти са били направени по отношение на смяна и усъвършенстване на "Визия за България ".

В документа се твърди, че минималната и междинна работна заплата в България ще бъде увеличена двойно. Гостът разясни,че преди всичко би трябвало да бъде заложено развиването на стопанската система, т.е. данъчни облекчения за най- изостаналите региони в България. Планът ще стартира с държавното ръководство, метода по който действа държавният уред и битката с корупцията.

По данни на европейските органи се губят към 10 милиарда от друг тип контрабанда. Ако тези средства са ориентирани към хората за увеличение на пенсии, на заплати, за стимулиране на предприемаческата активност, за излекуване на държавните предприятия, то тогава ще настъпи смяна, безапелационен е гостът.

От друга страна, водещият Димитър Байрактаров означи, че всичко гореизброено опонира на написаното във "Визия за България ". Лидерът на Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова съобщи, че алтернативата за ръководство е "Визия за България " и всеки жител би трябвало да бъде оптимално сериозен към това, което се предлага като опция.

Страница 60 от "Визия за България " гласи:

" Избиране на първоначални дилъри на държавни скъпи бумаги. "

Запитан по какъв начин това визира елементарния българин, гостът отговори, че това е косвеният инструмент, който може да подкрепи развиването на стопанската система, само че директно няма да влияе на елементарния жител.

Относно налозите, Цонков съобщи, че се стремят да вкарат още веднъж прогресивното подоходно облагане. Тоест, тези, които получават по- високо хонорари, ще заплащат по- високи налози и по този начин най- бедното население на България ще бъде освободено тежестта на високите налози.

В друга част от документа написа:

" Предлагаме българската данъчна система да се развива по метод, по който главен приходоизточник в хазната да бъдат директните налози върху приходите, генерирани от човешкия труд и научнотехническите достижения на актуалния свят. "

По презумция от Българска социалистическа партия споделят, че оставят борбата с контрабандата, оставят борбата с корупцията и ще подчертават жителите да са тези, от чиито налози да бъде пълнена хазната.

Гостът в отбрана на партията съобщи, че в документ от 80 страници няма по какъв начин да бъде обзет всеки проблем в страната и това са главните посоки, което очевидно подразни водещия Димитър Байрактаров и той съобщи, че в случай че такива са главните посоки, той ще бъде първият, който ще се изправи против Българска социалистическа партия и "Визия за България ", тъй като съгласно него това е неверно и непродуктивно.

Страница 63 от документа гласи:

" Увеличение на приноса на стажа във формулата за размера на пенсията. "

Иначе казано: Който не работи, няма да яде. Байрактаров бе този, който направи всички калкулации и поде борбата за увеличение на минималната пенсия. В този ред на мисли и по горепосочената точка, водещият попита, за какво един лентяй, който не си е мръднал пръста и цялостен живот ще работа за минимална работна заплата, само че ще натрупа стаж, би трябвало да получава една и съща пенсия с хора, с по няколко висши образования, които са вложили в своята подготовка?

Водещият означи, че е голяма неистина, че пенсионерите в България са над 2 милиона. Техният действителен брой е 1 560 000, само че понастоящем изплащаме над 2 600 000 броя пенсии.

Гостът отговори, че първата стъпка е пенсиите да бъдат нараснали, а едвам по-късно ще бъде помислено за смяната на модела.

" Електронна здравна карта и срещу демонополизацията на касата ", гласи друга точка от "Визия за България "

БиНюз напомня, че това към този момент е въведено, с помощта на неуморния му труд и битка, до момента в който бе народен представител. Проблемът е, че националният код, който би трябвало да получи всеки човек, е въведен да се получава персонално от районните здравноосигурителни каси.

В умозаключение гостът бе запитан, дали е неточност, че Българска социалистическа партия напусна Парламента, а той от своя страна бе безапелационен, че не намира този акт за неверен и това излиза наяве от поддръжката, която получават от симпатизантите си.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР