Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се

...
Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се
Коментари Харесай

Заместник председателят на Комисията по отбрана в НС Николай Цонков пред Бареков и Байрактаров: Каракачанов трябва да бъде пример как се спазва закона, а той го погазва всячески!

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура ", което се излъчва всяка събота от 10:30 ч. онлайн по телевизия Евроком, посетител бе зам. ръководителят на Комисията по защита в Народно събрание Николай Цонков, който разяснява нелепото държание на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Гостът съобщи, че се тормози от изявленията на вицепремиера и по- съответно от това, че вицепремиерът съобщи, че от него зависи дали Македония ще влезе в НАТО. Имайки поради, че сме членове на НАТО и той би трябвало да се преценява в изявлението на позиция, безапелационен бе Цонков.

Запитан с какво Каракачанов заплашва участието на България в НАТО, обръщайки своята позиция на 180 градуса, посред следствието на Прокуратурата за далавери в Министерството на защитата, гостът разяснява, че във връзка с Македония, в България имаме публични позиции, които би трябвало да следваме и не можем да се отклоняваме от националната политика, която имаме в границите на Северноатлантическия контракт. Според Цонков изявлението на вицепремиера мощно нарушава нашия престиж в НАТО като организация и това може да има тежки последици за нашата страна. Това държание може да засегне плановете за рационализация на българската войска и България да не успее да контракти най- положителните условия, при които да придобие отбранителни артикули и можем да бъдем сложени в изолираност в НАТО, съобщи гостът.

Цонков съобщи, че Каракачанов въвлича България в един непотребен геополитически конфликт, което е най- огромният проблем съгласно него.

Гостът в студиото показа мнение, че министър председателят Борисов се пробва да стопли българските връзки с Америка и употребява модернизацията на армията ни, която е в ход. Тандемът Борисов - Каракачанов стартира да се пропуква и нервите на премиера няма да устоят още дълго, да стои зад тила на вицепремиера и да го поддържа.

Във връзка със абсурда с храната на армията и фактът, че са изхарчени 31 милиона за такава от публични поръчки, а в действителност храна не е доставяна от години насам, Цонков разяснява, че несъблюдение на решение на Върховния съд е наказуемо и е закононарушение. "Каракачанов би трябвало да бъде образец по какъв начин се съблюдава закона, а не противоположното. Той го погазва! ", съобщи гостът.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР