Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се

...
Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се
Коментари Харесай

Финансовият експерт Мика Зайкова пред Бареков и Байрактаров: Бюджет 2019 е вреден и неефективен! Над милион и половина българи живеят под прага на бедността!

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура ", което се излъчва всяка събота от 10:30ч. онлайн по телевизия "Евроком ", посетител финансовият специалист Мика Зайкова, която разяснява бюджет 2019 и какво остава за елементарния българин от него.

Експертът стартира с привет към майките на деца с увреждания и към тяхната борбеност и мощ. Зайкова дефинира оставката на Валери Симеонов като "половин победа ". Според нея, като вицепремиер, Валери Симеонов би трябвало да бъде надалеч по - изкусен и да мери думите си.

Гостенката бе безапелационна, че майките на деца с увреждания не се борят за пари, а за отношение. В отговор на това, те получават тъкмо противоположното на положително и човешко отношение.

По втората тематика за бюджет 2019, Зайкова дефинира същия като нездравословен и неефикасен, защото по нейните думи се наливат пари в нереформирани схеми.

По мотив повишението на налога на МПС, специалистът съобщи, че никой не е посочил един значителен миг, а точно, че посредством тази смяна се нанася нечовечен удар върху дребния и междинния бизнес. Там двойно се покачват налозите на тези, които имат товарни коли, с които работят.

Запитана за какво в бюджет 2019 се следят повече доходи, гостенката отговори, че това е по този начин, не тъй като има вложения и от това са произлезли нови технологии, а тъй като в бюджета се прави измама. Тя даде за образец "Фонд за сигурност на електроенергийната система " като установи, че този фонд събира от сметките на обществото, което влиза във фиск, въпреки че няма нищо общо с бюджета. Всичко останало е от дискреционни ограничения - от административно вдигнати заплати и осигуровки, безапелационна бе Зайкова.

Експертът даде любопитна информация, че преди три години разликата сред най - бедните и най - богатите в България е била 6,3 пъти, а към днешната дата тя се е възкачила на съвсем 9 пъти. Тя твърди, че в България към 5 милиона българи имат месечен приход по - дребен от 600 лв., а 1,5 милиона са под прага на бедността.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР