Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се

...
Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се
Коментари Харесай

Доктор Красимира Узунова в предаването Бареков и Байрактаров без цензура: Ректорът на Тракийски университет не изпълнява служебните си задължения! Ще има ли кого да обучаваме в бъдеще?

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура ", което се излъчва всяка събота от 10:30ч. онлайн по телевизия "Евроком ", посетител бе доцент лекар Красимира Узунова, която разяснява нередностите в "Тракийския университет и по - съответно към ректора на ВУЗ - а Иван Въшин, който не упражнява преподавателска активност.

Узунова стартира с разяснение, че съгласно етичния кодекс, преподавателите в университета имат право, при все това не са членове, да вземат участие в университетските препоръки, да излагат проблемите и да бъдат чути. Ректорът обаче не дава такава опция, съобщи тя.

Гостенката зададе два въпроса, обръщайки се към ректора на Тракийския университет - Иван Въшин, като показа няколко казуса, един от които е, че ректорът е определен за подобен през 2015 година, няколко месеца преди навършване на пенсионна възраст. Три месеца по - късно настъпват промени в закона за висшето обучение, което кара сътрудниците му да ревизират юридическия му статус.

Въпросите, които зададе доцент Узунова бяха:

Върши ли ректора Въшин работата си и преподава ли?

Тя посочи, че един професор има 260 преподавателски часа, само че като ректор, Въшин има право на редуцирана образователна претовареност, т.е. 30 % от тези 260 часа би трябвало да ги преподава на студенти. Той обаче не е стъпвал в катедрата, посочи гостенката. Той получава 30 000 лева за 18 месеца и действително това са пари за нещо, което не е направил.

Узунова показа, че неведнъж е задавала гореспоменатите въпроси на ректора, само че отговор не е получила.

Самия той оправдава мълчанието си с изказвания, че сътрудниците му имат персонален претекст, задавайки му "неудобни " въпроси, който персонален претекст се показва в провалени доцентури и професури.

Гостенката бе безапелационна: Отдавна сме доценти и професори. Това няма значение. По - значимо е дали ще има кого да образоваме!

Доцент Узунова заключи в въпрос, който остана реторичен: Ако този човек не преподава, за какво не се вземат ограничения?

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР