Днес в полицията в Бургас ще бъде разпитан Виктор К.

...
Днес в полицията в Бургас ще бъде разпитан Виктор К.
Коментари Харесай

Подробности за фирмата, изпратила джип без двигател на търг на НАП


Днес в полицията в Бургас ще бъде разпитан Виктор К. - това е индивидът, изпратил джип без мотор на бизнесмена от Царево Даниел Николов, разкри " 24 часа ".

Разпитът е част от формирано досъдебно произвеждане по сигнал на Национална агенция за приходите Бургас, откакто на 4 август м.г. вместо да получи джип БМВ Х5 в доста положително положение, Николов получава автомобил на платформа без мотор, скоростна кутия, фарове, табло.

Репортерска инспекция откри, че сигнал в ОД Министерство на вътрешните работи Бургас е получен на 9 август м.г. Виктор К. към този момент е бил разпитан един път за какво джипът, който той и брачната половинка му Фани трябвало да пазят до привършване на търга в Национална агенция за приходите, е бил в този плачевен тип. Мъжът е дал повече от необичайно пояснение, довериха осведомени.

Пред органите на Министерство на вътрешните работи разказал, че до момента в който трябвало отговорно да пази колата, я употребявал. Автомобилът обаче се развалил и мъжът го закарал на сервиз. Там му поискали 7000 лева за ремонта. Сумата била непостижима и Виктор решил да остави колата в сервиза. Пак по негови пояснения когато от Национална агенция за приходите му се обадили,че би трябвало да докара джипа, с цел да го съобщи на новия притежател, отишъл в сервиза. Там обаче заварил автомобила разфасован.

Разследващи занапред ще ревизират версията на бургазлията, чиято брачна половинка се води притежател на фирмата-длъжник на Национална агенция за приходите. Интересен факт е, че сдружението е с капитал от 4 лева и съгласно информация в Търговския указател се занимава с разнообразни действия, позволени от закона.

Заради неплатени борчове към държавата  в края на юли м.г. обществен реализатор от Национална агенция за приходите Бургас афишира за обмен на търг с скрито наддаване джип БМВХ5, благосъстоятелност на длъжника. 

В обявата е записано, че колата е в доста положително положение, създадена през 2008 година, с 6-степенна автоматизирана скоростна кутия, кожен салон и лети джанти. Километражът показвал малко под 180 000 км., а началната тръжна цена била 9500 лева

Кандидатът за джипа - притежателят на компания за лихва кар от Царево Даниел Николов се явил на търга, наддавал и спечелил БМВ-то за 11 130 лева Платил му и налозите, само че когато пристигнал деня да подпише документите за благосъстоятелност и да си прибере автомобила, схванал, че джипът в действителност не е в придвижване и не може да се употребява.

6 месеца излъганият покупател чака да му върнат 11-те хиляди лв., написа тъжба в Национална агенция за приходите и до Административния съд, само че тя е отхвърлена.

Според Национална агенция за приходите Николов би трябвало да води борби в съда, защото автомобилът е благосъстоятелност на фирмата-длъжник, а не на Приходната организация.

От Национална агенция за приходите обясняваг, че нямат законово съображение да възстановят заплатените по търга суми, защото въпросната движимост не е благосъстоятелност на организацията, а на компанията дебитор.

Средствата от продажбата отиват за погасяване на отговорностите на длъжника към страната, той носи отговорност за положението на собствеността си, споделят от приходната организация. Абсурдният проблем към момента чака решение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР