Днес в почти цялата страна ще се задържи предимно слънчево,

...
Днес в почти цялата страна ще се задържи предимно слънчево,
Коментари Харесай

Днес остава слънчево, жълт код за валежи утре следобед

Днес в съвсем цялата страна ще се задържи най-вече слънчево, а температурите още малко ще се покачат оптималните ще са сред 22° и 27°, в София към 25°. Чувствително по-ниски ще останат още веднъж на морския бряг, където ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури там ще са едвам към 15-17°, само че на следващия ден по Черноморието ще се покачат и ще бъдат от 17° до 20°.

Денят ще стартира със слънчево време, само че в часовете след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и в северозападната половина от страната ще превали и прегърми. На места в западните региони преваляванията ще са съпроводени от гръмотевици, краткотрайно и вятърът от изток-югоизток ще се усили.

Предупреждение от първа степен код жълто, за предстоящи местни обилни количества, до към 35л/кв.м, е оповестено в западната половина от страната. Ще има и гръмотевични стихии, и условия за градушки. До среднощ преваляванията ще отслабнат.

И в планините до обяд ще бъде слънчево, по-късно с купесто-дъждовна облачност. В масивите от западната~половина на страната ще има интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици.

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, който краткотрайно ще се усилва. Максималните температури в курортите от 9° на Алеко до 14°-15° в Боровец и Пампорово.

Следобедни превалявания и гръмотевични стихии ще има на следващия ден и в доста региони от Балканите, като се изключи южните елементи от полуострова. Валежи от дъжд, тук-там интензивни и обилни по количество, ще има и в доста региони от Европа. По-топло от нормалното за сезона ще остане в Русия. Съществено захлаждане се чака в централните елементи от континента.

У нас, в околните дни минималните температури ще се покачват. Максималните ще останат съвсем без смяна, като се изключи събота, когато още веднъж ще има стойности над 30 градуса. В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че към и след обяд, както и преди среднощ, ще има региони с превалявания, тук-там интезивни и съпроводени от гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР