Днес в почти цялата страна ще бъде горещо, с максимални

...
Днес в почти цялата страна ще бъде горещо, с максимални
Коментари Харесай

Температури над 30° в почти цялата страна днес

Днес в съвсем цялата страна ще бъде горещо, с оптимални температури от 31° до 35°, в София - към 30°, по Черноморието - от 28° до 31°. В следобедните часове ще доминира слънчево време, само че на обособени места в Източна България, където ще бъде и прохладно, е допустимо да превали.

Предимно слънчево ще се задържи и на следващия ден, с незначителна купеста облачност в планинските региони. Ще духа слаб, в източните елементи - сдържан североизточен вятър. Температурите още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 31° и 36°, в София - към 31°.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, където ще продължи да духа сдържан североизточен вятър.

Максималните температури там ще са сред 29° и 31°, температурата на морската вода е 25°-26°, а вълнението на морето ще бъде едва.

Добри остават изискванията за туризъм и на следващия ден в планините. Ще доминира слънчево време, с купеста облачност след обяд, само че без превалявания.

Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Температурите в курортите ще са без основна смяна - от 20° на Алеко до 29° в Банско.

И към времето в Европа. Съществено захлаждане и превалявания се чакат на следващия ден във Франция и Германия. Ще вали и в Североизточна Испания. Ветровито и дъждовно ще остане на Скандинавския полуостров. Слънчево ще бъде в Източна Европа, в това число и на Балканите.

У нас, през почивните дни ще се задържи най-вече слънчево, със следобедни валежи, в събота с по-голяма възможност в източните и планинските региони, а в неделя, когато се чака и краткотрайно захлаждане на повече места в цялата страна.

В понеделник изолирани превалявания ще има след обяд основно в Югозападна България, само че във вторник вероятността за превалявания е дребна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР