Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

...
Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.
Коментари Харесай

Октомври започва със слънце и силен вятър

Днес в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време . Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Само над североизточните региони и Черноморието облачността ще бъде променлива и там на обособени места ще превали дъжд.

Ще остане прохладно . В Североизточна България ще духа и краткотрайно плевел вятър от северозапад.

Оранжев и жълт код са оповестени за част от областите в страната поради упования мощен вятър.

Оранжев код за Варна и Добрич. Жълт ко д за Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумени Ямбол.

Максималните температури ще са сред 16 и 21 градуса .

В планините ще доминира слънчево време . Преди обяд по високите елементи към момента ще има променлива облачност. Ще продължи да духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде променлива, по-често забележителна над северния сектор, където на обособени места ще превали дъжд. След обяд ще доминира слънчево време. Ще продължи да духа сдържан, а по северното крайбрежие и краткотрайно плевел вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 16 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца . През деня едва ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР