Днес в по-голямата част от страната ще е предимно ясно.

...
Днес в по-голямата част от страната ще е предимно ясно.
Коментари Харесай

Февруарска пролет в събота – очаква ни слънце и до 13°С

Днес в по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. Повече облаци чакаме в Западна и Южна България, само че превалявания над тези региони не се чакат.



Минималните температури у нас ще се покачат, само че в планинските региони от Западна и Южна България ще остават ниски. Над останалата част от страната те ще са от минус 4 до минус 1°С. Най-студено ще е в котловините от Западна България и Средногорието - до минус 5-7°С. Вятърът в страната ще е слаб от югозапад.

През съботния ден времето у нас ще най-вече слънчево. Следобед облачността над Западна и Централна България още веднъж ще се усилва, само че ще остане раздрана и превалявания не се чакат. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската низина – до сдържан. 



Следобед температурите ще доближават до пролетни стойности - сред 9° и 10°. Малко по-високи чакаме да са  в Северозападна България и в Горнотракийската равнина – до 12-13 °С.

Времето в планините ще е най-вече слънчево и изискванията за зимни спортове ще са удобни. Следобед облачността от северозапад ще се усили и над Централния Балкан ще е най-вече раздрана.  Максималните температури в планините ще се покачат сензитивно на височина  около 1200 метра ще бъдат към плюс 2°, на 2000 метра - към минус 3°С. 



Предстоящото стопляне ще сътвори причина за доста висока лавинна заплаха заради нестабилниостта на новата снежна завивка. Бъдете деликатни и внимателни! За тези региони е публикуван и червен код за висок риск от лавини.

Очакваме отлично време за разходки и туризъм по Черноморието с повече слънчеви часове, само че до обяд. Следобед облачността от запад ще се усилва, само че превалявания не се чакат. Ще духа слаб югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-10°.

Съботния ден в столицата ще стартира с раздрана, най-вече междинна и висока облачност. След обяд тя последователно вплътниява, само че превалявания не се чакат. Минималните температури ще се покачат и ще са сред минус 4°С и минус 5°С. През деня градусите ще скачат и оптималните ще доближат до 7-9°С.

В утринните часове равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат повишени в затворените котловини и тук-там в Централна България. Концентрацията на нездравословни газове ще е сред 80-110µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

Времето на Балканите - През идващите 24 часа северозападните  райони от полуострова ще попадат под въздействието на преминаващ от северозапад леден атмосферен фронт. Времето там ще е с променлива облачност и със слаби превалявания от дъжд. Значителни снеговалежи чакаме в Северните Карпати.

Източник: meteobalkans.com
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР