Днес в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево

...
Днес в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево
Коментари Харесай

Топъл и слънчев вторник, дъжд и бури разхлаждат на места следобед

Днес в по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
По-интензивни ще са явленията в Северозападна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, вечерта ще стартира да се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква релативно студен въздух. Максималните температури ще бъдат сред 33° и 38°, малко по-ниски в северозападните региони и по Черноморието, в София - към 33°.
 
В планините ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, който вечерта ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 29°, на 2000 метра - към 21°.
 
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР