Днес в по-голямата част от страната ще бъде горещо, с

...
Днес в по-голямата част от страната ще бъде горещо, с
Коментари Харесай

Очакват се превалявания в следобедните часове в Северозападна България

Днес в по-голямата част от страната ще бъде горещо, с оптимални температури сред 31° и 34°, в София - към 28°, на морския бряг – от 24° до 27°. Ще остане най-вече слънчево с валежи и гръмотевици единствено в Северозападна България. Ще духа слаб, в Североизточна България и по Черноморието - сдържан южен вятър.

През нощта ще бъде облачно, само че ще бъде съвсем без превалявания. В Източна България ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Минималните температури на следващия ден ще са сред 15 и 20 градуса, а оптималните - от 27° в Северозападна България до 34° в югоизточните региони. Денят ще стартира със слънчево време, само че в следобедните часове на доста места в страната, като се изключи източните региони, ще има интензивни превалявания и гръмотевици.

По-значителни и на повече места ще са явленията в северната половина от страната, където има заплаха и от местни градушки.

По Черноморието ще доминира слънчево време, с оптимални температури сред 25° и 28°. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток, след обяд - от запад-северозапад. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 24-26°.

И в планините денят ще стартира със слънчево време, само че в следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще има проливни превалявания и гръмотевични стихии. Интензивни ще са явленията и в Стара планина. Ще духа до сдържан, по най-високите елементи и мощен западен вятър.

Валежи, тук-там интензивни, ще има на следващия ден на доста места в Централна и Източна Европа, както и съвсем на всички места на Балканите, като се изключи южните региони от полуострова.

През нощта против неделя превалявания ще обзет и Източна България.

В неделя ще вали основно в южната половина от страната, през нощта против понеделник –почти навсякъде, с по-значителни количества още веднъж в Южна България, а в понеделник – в източните региони. Ще бъде прохладно и температурите значително ще се намалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР