Днес в Пловдив започна световното първенство по фехтовка за младежи,

...
Днес в Пловдив започна световното първенство по фехтовка за младежи,
Коментари Харесай

В Пловдив започна световното първенство по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки

Днес в Пловдив стартира международното състезание по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки. Надпреварата се организира в Пловдивския панаир и ще продължи до 9 април с присъединяване на повече от 1500 фехтовачи от близо 100 страни от пет континента.

Първи на пътеките излизат девойки сабя, като поръчки за присъединяване са подали 127 сабльорки от 42 страни. България е показана от Ана Михайлова, Емма Нейкова, Белослава Иванова и Калина Атанасова.

В 12 часа стартират боевете при младежите на сабя с присъединяване на 168 състезатели от 54 страни. За България ще започват четирима фехтовачи: Виктор Филев, Христо Христов, Тодор Стойчев и Георги Златаров.

При девойките сабя и четирите ни състезателки имат шансове за медали. През последния сезон те записаха доста положителни представяния в шампионати за Световната купа и имат капацитета да се борят за призовите места. При младежите сабя неоспорим водач на тима е Тодор Стойчев, който през декември записа първа победа в историята на мъжката ни фехтовка за Световната купа младежи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР