Днес, в Пловдив, се отбелязват 81 години от създаването на

...
Днес, в Пловдив, се отбелязват 81 години от създаването на
Коментари Харесай

81 години от създаването на първата парашутна дружина

Днес, в Пловдив, се означават 81 години от основаването на Парашутната тайфа и образуването на Българските сили за специфични интервенции. Събитието, което се организира в градския център, беотличено с наличието на високопоставени публични персони и заслужили военни.

Сред почетните посетители на събитието бе и регионалният шеф на Област Пловдив, инж. Илия Зюмбилев, който дружно с другите участници означи значимостта на този миг за българската войска.

„ Историята на специфичните сили на България е удостоверение за несравнимия дух на нашия народ и за непреклонната му увереност да пази полезностите си. Нека непрестанно се въодушевяваме от техния образец и да продължаваме да се стремим към по-добро бъдеще за всички нас. “ – показа Илия Зюмбилев

Събитието бе публично намерено от генерал-майор Явор Матеев, пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции “ на Българската войска.

Със заповед на министъра на защитата Тодор Тагарев бяха наградени военнослужещи от двете формирования за техния извънреден принос и отлични достижения. Заслужилите получиха специфични награди, измежду които плакети, монети, икони и грамоти, свързани с тяхната работа.

В своето послание пред присъстващите, генерал-майор Матеев показа исторически обстоятелства и провокациите, пред които са изправени специфичните сили от основаването им до през днешния ден. Той изрази убеждението си, че единството и съдействието са ключът към триумфа в тяхната задача.

Събитието бе допълнено със специфични награди като „ картечен револвер на Шпагин “ за полковник Роман Ромов за неговата лоялност и работа.

Пловдивският митрополит Николай приключи церемонията с признателен молебен за здраве и изрази своето самопризнание към военнослужещите за техния героизъм и самопожертвувателност в името на Отечеството.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР