Днес в Пловдив може да има слаб снеговалеж. Температурите ще

...
Днес в Пловдив може да има слаб снеговалеж. Температурите ще
Коментари Харесай

Сняг и леден вятър в Пловдив! Градусите падат

Днес в Пловдив може да има слаб снеговалеж. Температурите ще са сред минус 1 до плюс 1 градуса.

Жълт код поради предстоящи превалявания от сняг и мощен вятър е разгласен за общо 13 области в страната. В други две области предизвестието е от по-висока оранжева степен.

За областите Сливен и Бургас е в действие оранжев код. През нощта и в утринните часове ще бъде с умерени снеговалежи, в композиция със мощен до плевел вятър от север-североизток с пориви 30 м/с. В тези региони ще има условия за виелици и навявания. Очаква се да се образува снежна завивка до 10-15 см.

Опасно време с умерени снеговалежи в композиция със мощен до плевел вятър се чака в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. През нощта и в утринните часове в тези региони ще има умерени снеговалежи, в композиция със мощен до плевел вятър от север-североизток с пориви до 20-25 м/с. Ще има условия за виелици и навявания. Очаква се да се образува снежна завивка до 10-15 см.

Съботата ще донесе на пловдивчани още една дребна порция сняг. Температурите леко ще паднат, като минималните ще доближат минус 4 градуса.
Максималните ще са към 1 градус. Температурата в Пазарджик ще падне до минус 7 градуса. В региона на Смолян ще стегне мраз от минус 15 градус
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР