Днес в пленарна зала се регистрираха 164 народни представители, с

...
Днес в пленарна зала се регистрираха 164 народни представители, с
Коментари Харесай

Депутатите събраха кворум заради Северна Македония

Днес в пленарна зала се записаха 164 народни представители, с което бе събран кворум и депутатите ще работят.

Временно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов откри днешното съвещание на Народното събрание.

Първа точка в дневния ред за през днешния ден е разглеждането и гласуването на три плана на решения за утвърждение на оферти от Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз план на Преговорна рамка за участие в Европейски Съюз на Република Северна Македония. Вносители на трите плана са " Демократична България ", Движение за права и свободи, ГЕРБ/СДС .

Тези планове бяха разисквани през вчерашния ден в комисията по външна политика, само че до единодушие не се стигна и беше гласуван единствено плана, импортиран от Христо Иванов.

Заявка, че няма да поддържат решението дадоха към този момент от " Възраждане " и от Българска социалистическа партия. Реално позицията на " ИТН " не се знае каква ще е, откакто има несъгласие сред позитивната оценка на министър Теодора Генчовска (министър в оставка от квотата на ИТН) и изявленията на водача на партията Слави Трифонов.
 Генчовска: РСМ се възползва от това, че ние губим време
Генчовска: РСМ се възползва от това, че ние губим време

Без подписан двустранен протокол сред двете страни няма по какъв начин да се отстоят противоречивите въпроси

Припомняме, че последните два дни, сряда и четвъртък, и депутатите не работиха. Заседанията поредно бяха бойкотирани от ГЕРБ/СДС, Движение за права и свободи, " Възраждане " и " ИТН ".

Кворум бе събран и то без изчезнали депутати за към държавното управление на Кирил Петков в сряда вечерта на изключително съвещание на Народното събрание в 19.15 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР