Днес в Пекин китайският председател Си Дзинпин се срещна с

...
Днес в Пекин китайският председател Си Дзинпин се срещна с
Коментари Харесай

Пекин и Москва подчертаха всеобхватното стратегическо партньорство помежду си

Днес в Пекин китайският ръководител Си Дзинпин се срещна с Михаил Мишустин, министър председател на Руската Федерация.

През тази година държавните глави на двете страни два пъти организираха срещи, а представители на държавните управления, законодателни институции, партии и локалните управляващи са направили тесни обмени. Деловото съдействие в разнообразни сфери се развива устойчиво и стабилно. През първите 11 месеца на годината двустранната търговия предварително осъществя задачата на годишния стокообмен на стойност 200 милиарда $, направена взаимно от държавните ръководители на двете страни, уточни Си Дзинпин на срещата.

Руският министър председател съобщи, че двете срещи сред президента Владимир Путин и ръководителя Си Дзинпин са сполучливи и отразяват решителното предпочитание на страните за задълбочаване на всеобхватното стратегическо партньорство посред им. Москва ще работи с Пекин за използване на постигнатите от двамата държавни глави значими решения.

Мишустин изрази съболезнования от страна на съветското държавно управление и народ във връзка огромното земетресение в провинция Гансу и съобщи, че съветската страна е подготвена да окаже помощ по отношение на потребностите на Китай. Си Дзинпин изрази признателност за неговите думи.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР