Днес в Пекин бе открит 20-ият конгрес на Китайската комунистическа

...
Днес в Пекин бе открит 20-ият конгрес на Китайската комунистическа
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Главната задача на ККП е да обедини и ръководи народа по пътя към изграждането на силна и модерна социалистическа държава

Днес в Пекин бе открит 20-ият конгрес на Китайската комунистическа партия. В първото съвещание генералният секретар Си Дзинпин изнесе отчет за работата на Централния комитет през миналия му петгодишен мандат.

В него той уточни, че модернизацията с китайска специфичност е развой на социалистическа рационализация, ръководена от ККП, която съчетава общи за всички страни с присъщи единствено за Китай черти, съобщи Радио Китай. В бъдеще основната задача на ККП е да сплоти и управлява китайския народ по пътя към всеобхватното създаване на мощна и съвременна социалистическа страна и осъществяване на фантазията за велико национално възобновление.

Си Дзинпин акцентира, че всеобхватното създаване на мощна и съвременна социалистическа страна ще се осъществя на два стадия: от 2020 година до 2035 година, когато Китай би трябвало да приключи в общи линии социалистическата модернизация; а от 2035 година доникъде на века да се трансформира в просперираща, мощна, демократична, културно развита, хармонична и екологична социалистическа страна. Следващите пет години ще бъдат основни за началото на процеса по всеобхватно създаване на модерната социалистическа страна, уточни той.

Си Дзинпин посочи, че за последното десетилетие Китай е претърпял три огромни събития с надълбоко историческо значение – 100-годишния празник от основаването на ККП, навлизането на социализма с китайска специфичност в нова ера и осъществяването на задачите за премахване на бедността и всеобхватно създаване на общество със приблизително равнище на богатство. Тези достижения са резултат от единството и битката на ККП и народа и те ще останат в историята на китайската нация, както и оказват огромно въздействие върху целия свят, акцентира Си Дзинпин.

Китай ще продължи да следва праволинейно самостоятелна мирна външна политика, ще дефинира позициите и политиката си въз основа на значимостта на обособените въпроси, ще продължи да поддържа главните правила и пази справедливостта в интернационалните връзки, като в това време се опълчва на хегемонизма и възраждането на Студената война под каквато и да е форма. Китай е твърдо срещу намесата във вътрешните работи на други страни и потреблението на двойни стандарти в интернационалните връзки. Ние в никакъв случай няма да поемем по пътя на хегемонизма и експанзията, акцентира в отчета си Си Дзинпин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР