Днес в парламента пак се караха, обиждаха и говореха като

...
Днес в парламента пак се караха, обиждаха и говореха като
Коментари Харесай

69 не е поза, а пълна свободия за депутатите

Днес в Народното събрание отново се караха, обиждаха и говореха като хора, които не носят никаква отговорност нито към своите гласоподаватели, нито към жителите изобщо, защото всеки депутат от момента на заклеването си към този момент съставлява освен тези от партията си и последователите й. Свободията в държанието на депутатите се практикува от близо 3 десетилетия у нас, тъй като Конституцията им разрешава това цялостно безхаберие.

Чл. 69 от главния ни закон регламентира: „ Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях отзиви и за гласуванията си в Народното събрание ”.

Пръв за анулацията на този текст заприказва уважаваният конституционалист проф. Пламен Киров, който наскоро разяснява това в изявление пред мен. Вредата от чл.69 е безспорна и всички виждаме резултатите – гласоподават  се несъмнено калпави, недомислени закони, по-старите се кърпят на парче до момента в който замязят на истински дрипи, а от парламентарната естрада могат да се назовават и наскърбяват както си желаят и да не носят отговорност по тази причина.

Не е заслужено по отношение на всички останали българи,

които могат да бъдат съдени за щяло и не щяло, да носят правни последици за сгафен закон или тъй като някой си се бил обидил. Знайно е, че обидата по нашето законодателство не се потвърждава, т.е. ищецът може да твърди, че е афектиран докле е българско, без значение от фактическата обстановка. Аз, ти, той нямаме право да наскърбяваме и клеветим народните представители. Обаче депутатите, които не са извънземни въпреки всичко, могат да задават неприятен звук от парламентарната естрада, изговаряйки погрешни изказвания, наричайки се крадци, лъжци, мафия, мутри и така нататък и тъй наречените И те го вършат, тъй като не носят никаква наказателна отговорност по тази причина. А за положителния звук и държание, просто не им пука.

Затова считам за вярно да подкрепим предлагането на проф. Пламен Киров за премахването на член 69, с цел да не могат повече националните избраници да се крият зад груповата безнаказаност, да носят последици за своето държание, думи, гласоподаване. Най-малкото поради едното възпитание, както се споделя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР