Днес в парламента на Швеция бе гласуван вот на недоверие

...
Днес в парламента на Швеция бе гласуван вот на недоверие
Коментари Харесай

Гласуваха вот на недоверие на шведското правителство

Днес в Народното събрание на Швеция бе гласуван избор на съмнение на държавното управление на премиера. 184 от общо 349 депутати гласоподаваха съмнение на кабинета, заяви ТАСС.

Възможността за гласоподаване на е вписана в конституцията на страната през 1974 година От тогава депутатите са дали своят вот 11 пъти по този въпрос и постоянно до момента негативно. Така Стефан Льовен стана първият в историята на страната министър-председател, против който е гласуван избор на съмнение.
 Опозиция в Швеция смъкна премиера Стефан Льовен Опозиция в Швеция смъкна премиера Стефан Льовен
Дясноцентристката съпротива в Швеция и крайната десница смъкнаха премиера Стефан Льовен при гласоподаване на избор на съмнение, откакто избо...

На 17 юни популистката партия „ Шведски демократи ” настоя да се гласоподава избор на доверие на държавното управление. По-рано водачът на Лявата партия Нуши Дадгостар съобщи, че не има вяра на Льовен поради предлагането на държавното управление на се вкарат пазарни цени за наемането на жилища в нови здания. Срещу премиера гласоподаваха и депутатите от Християн-демократическата и Умерената съдружна партия.

След гласувания избор на съмнение Стефан Льовен или би трябвало да подаде оставка, или да разгласи предварителни парламентарни избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР