Днес в Парка на младежта за 30-и път се проведе

...
Днес в Парка на младежта за 30-и път се проведе
Коментари Харесай

Малки и големи русенци показаха умения в ходенето, бягането и карането на колело

Днес в Парка на младежта за 30-и път се организира националната спортна демонстрация Световен ден на ходенето

В нея се включиха стотици дребни и големи русенци, които демонстрираха умения в ходенето, бягането и карането на колело. Инициативата бе проведена от Българската федерация спорт за всички /БФСВ/, Община Русе, Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и Спортен клуб „ Компас – Крос “, оповестиха от общината. 

„ Спортът е здраве и е значимо да се практикува всекидневно. Радвам се, че тази самодейност всяка година увлича доста хора, които по-късно усилват съставите на русенските спортни клубове “, сподели заместител – кметът Златомира Стефанова, откривайки събитието.

Участниците трябваше да преминат авансово несъмнено трасе във всяка от трите дисциплини. В края на самодейността имаше и проведена лотария, по време на която бяха раздадени награди от уредниците на проявата.

Спортната самодейност цели да се разпространяват систематичните занимания и изключително ходенето като физическа интензивност и неговата роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус. В Световния ден на ходенето Българската федерация спорт за всички предава като обръщение към общините апел за поощряване на повече хора от всички възрастови и обществени групи към систематични спортни занимания и здравословен метод на живот.

Проявата се реализира с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта и е под патронажа на министър Весела Лечева. Световният ден на ходенето е демонстрация от Държавния състезателен календар на федерацията за 2022 година, по „ Програма за развиване на спорта за всички “ на ММС и е в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР’2021 - 2024 ”. В международен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР