Днес в Париж започва делото срещу бившия президент на Франция

...
Днес в Париж започва делото срещу бившия президент на Франция
Коментари Харесай

Започна делото срещу Никола Саркози

Днес в Париж стартира делото против някогашния президент на Франция Никола Саркози, упрекнат в корупция и търговия с въздействие.
По информация на РИА Новости, Саркози е влезнал в постройката на съда и бързо се е отправил към правосъдната зала без да отговори на многочислените представители на медиите, които наблюдават процеса.
 Саркози видя Запада в крах - поради демография и остарели хрумвания Саркози видя Запада в крах - поради демография и остарели хрумвания
Бившият френски президент Никола Саркози разгласи в тирада пред студенти упадъка на Запада. На уеб страницата на вестник Mundo е оповестено видео...
Изслушванията по делото стартират през днешния ден и се чака да продължат до 10 декември.
Става въпрос за по този начин нареченото „ дело за подслушване ”. Към него са привлечени юристът на Саркози Тиери Ерзог и някогашният почитан чиновник в Касационния съд Жилбер Азибер.
Според следствието, някогашният френски президент посредством юриста си Ерзог е заречен помощ на Азибер да получи пост в Монако в подмяна на даване на конфиденциална информация за друго следствие, обвързвано с нелегално финансиране на президентската акция на Саркози през 2007 година от страна на Лилиан Бетанкур – наследничка на френската компания „ L`Oreal ”.
Според изявления във френските медии, в границите на следствието за финансиране на президентската акция през септември 2013 година следователите почнали да подслушват телефонните диалози на Саркози. В началото на 2014 година те открили, че политикът беседва с юриста си по мобилен телефон, регистриран на името на фиктивен човек.
 Саркози ще бъде съден за корупция Саркози ще бъде съден за корупция
Бившият френски президент Никола Саркози не съумя да избегне правосъден развой по обвинявания в корупция и корист с въздействие и евентуално щ...
Саркози отхвърля обвиняванията. В ефира на телевизия BFMTV той съобщи, че Азибер не е получавал никакъв пост в Монако.
Обвиняемите по делото може да получат до 10 година отнемане от независимост и санкция в размер до 1 млн. евро, предава БГНЕС.
През пролетта на идната година би трябвало да стартира още един правосъден развой против Саркози за финансиране на президентската му акция през 2012 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР