Днес в ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в село

...
Днес в ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в село
Коментари Харесай

Откриха новата спортна площадка в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Малорад /снимки/

Днес в ОУ “Св. св. Кирил и Методий “ в село Малорад се състоя публично разкриване на новата спортна площадка по Програма за развиване на селските региони, оповестиха от локалната администрация в Борован.
Основна цел на плановото предложение - е възстановяване качеството на живот в общината и реализиране на социално-икономическо развиване, посредством създаване, реорганизация, ремонт, съоръжение и обзавеждане на спортна инфраструктура на село Малорад. Общата стойност на плана възлиза на 97 231.39 лв.. Официални посетители на събитието бяха кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова, заместител кметът Десислава Марковска, заместител кметът Илияна Донкова, Архитект Мариел Спасов, инж. Спас Спасов, кметовете на обитаемоте места Илиян Буковски, Николай Христов, Иво Иванов, Гриша Георгиев, шефове на дирекции в община Борован и представители на общинска администрация Борован. Кметът на общината инж. Тодорова произнесе приветствено слово:
„ На 11 май е денят, в който църквата уважава светите братя Кирил и Методий, основателите на писмеността. На българската еднаквост – писмото и четмото ни, на които през днешния ден четат стотици милиони по света. Нашият език е един от формалните езици в Европейски Съюз. Честит празник на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – село Малорад. За мен е голямо наслаждение да участвам тук измежду вас, с цел да открием тази прелестна спортна площадка. Всички си спомняме какво представляваше остарялото игрище и всички виждаме по какъв начин наподобява в този момент.
Искам да изкажа голямата си признателност към всички, помогнали за реализирането на тази прелестна самодейност. Изграждането на тази спортна площадка е с помощта на проектирано предложение от страна на Община Борован, финансирано от Държавен фонд „ Земеделие “ по стратегия за развиване на селските региони, мярка 7.2.
Вярвам, че сме основали по-добри и безвредни условия, в които децата ни да се забавляват и спортуват още повече, защото липсва физкултурен салон в учебното заведение тук децата и учениците ще бъдат подтиквани към по-активна спортна активност.
Скъпи посетители, благи деца, обръщам се с молба към Вас, дано да пазим тоеа прелестно оборудване и да се грижим за него.
Пожелаван на всички Вас със здраве да ползвате новата облага, пълноценно и с мисъл за сигурност “, сподели инж. Тодорова.
Специална признателност госпожа Тодорова насочи към изпълнителите на плана инж. Спас Спасов и арх. Мариел Спасов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР