Днес в община Козлодуй се проведе закриваща пресконференция по проект

...
Днес в община Козлодуй се проведе закриваща пресконференция по проект
Коментари Харесай

Община Козлодуй приключи втори голям проект за енергийна ефективност

Днес в община Козлодуй се организира закриваща конференция по план „ Обновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в административни здания на Общинска администрация, гр. Козлодуй “. Проектът се финансира от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване по контракт за безплатна финансова помощ BG16RFOP001-2.001-0078-C03. Продължителността му е 26 месеца.
Общата стойност на плана е 666 907.15 лв., от които средствата от Европейския съюз, посредством Европейски фонд за районно развиване са 548 171.09 лв., националното финансиране е 96 736.06 лв. и лично финансиране на община Козлодуй - 22 000 лв..
Закриващата конференция се организира в обновената заседателна зала на локалната администрация. На събитието участваха зам. - кметът Николай Николов, ръководителят на плана Людмил Ангелов и представители на институции, измежду които и Борислав Стоименов oт АЕЦ „ Козлодуй “.
Обновените по плана обекти са общината, бунгалата към нея, някогашната полиция и 5-етажна постройка, която преди е била общежитие. Те са изцяло актуализирани и енергийно ефикасни и имат нови красиви фасади.
Санирането на постройките по плана има за цел доста да понижи разноските за отопление и осветяване. С ремонтните действия обектите към този момент имат продължен експлоатационен период на енергийно ефикасните съоръжения и уреди, като в това време се цели и намаляването на нездравословните излъчвания в атмосферата.
Целевите групи по плана са 39 чиновници в общинската администрация, 16 чиновници на дирекция „ Социално подкрепяне “ и обществено слаби лица, които са наематели на обособени пространства.
„ Това е вторият ни огромен план по енергийна успеваемост, като ни следва завършването на още един сходен. Мога да кажа, че се справихме добре и в период, за което благодаря на екипа за добре свършената работа “, сподели Ангелов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР