Днес в Община Козлодуй се проведе работна среща между представители

...
Днес в Община Козлодуй се проведе работна среща между представители
Коментари Харесай

Общината в Козлодуй приема отговорно искането на медицинския персонал за адекватни възнаграждения

Днес в Община Козлодуй се организира работна среща сред представители на медицинските сестри от общинската МБАЛ „ Св. Иван Рилски”, кмета на община Козлодуй Маринела Николова, ръководителя на Общински съвет Мая Занева, шефа на болничното заведение доктор Олга Николова, ръководителя на комисията по опазване на здравето към Общински съвет – доктор Боряна Добрева, основната здравна сестра Господинка Йорданова. На срещата бяха поканени и участваха шефът на РЗОК Враца – Светлозар Симеонов и шефът на РЗИ Враца – доктор Орлин Димитров. Основната тематика на диалога беше опцията да се дофинансират дейностите на болничното заведение, тъй че да се покачат началните месечни заплати на медицинските експерти.
„ Разбираме вашите терзания и ви поддържаме изцяло в настояванията ви, те са обективни, само че ще продължим, както и до момента, да осигуряваме поддръжка на материалната база и закупуване на здравна техника. Но въпреки всичко опциите на Общината са ограничени”, сподели Мая Занева – ръководител на Общински съвет.
„ Това, което е обвързване на общината, го изпълняваме. За три години сме вложили 236 000 лв.. През 2016-та - 35 800 за графичен рентгенов уред, 2017-та – 72 294 – за закупуване на скопичен рентгенов уред, 8 000 лв. - за помещение за апарата. През същата година съдействахме и за финансиране от страна на АЕЦ със 79 986 лв. за закупуване на мамограф. Последната година инвестирахме 95 500 лв. за ремонт на покрива и създаване на компютърна мрежа. Отделно завършва трансграничен план за 697 600 90 евро, с чиито средства реконструирахме вътрешно поделение и е закупено здравно съоръжение. Ако се наложи, ще предложа на изключително съвещание на Общински съвет избрана сума като спомагателна парична вноска за МБАЛ „ Св. Иван Рилски” за покриване на просрочени отговорности, според Наредба 8 на ОбС”, сподели в умозаключение кмета на общината Маринела Николова.
Идната седмица диалозите не престават в посока намиране на решение и излаз от основаната обстановка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР