Днес в областната администрация в Монтана се проведе второто заседание

...
Днес в областната администрация в Монтана се проведе второто заседание
Коментари Харесай

Приеха предложението за изготвянето на здравна карта в Монтана /снимки/

Днес в регионалната администрация в Монтана се организира второто съвещание на Областната комисия за правене на здравна карта на област Монтана. В съвещанието участваха Ивайло Антонов – регионален шеф, инж. Калин Хайтов - зам.областен шеф, представители на РЗИ, РЗОК, съсловни организации и представители на общините, включени в регионалната комисия, назначени със Заповед на Министъра на опазването на здравето, както и шефовете на лечебните заведения в област Монтана.
След показване на систематизирана информация по Методиката направеното предложение от РЗИ е да се резервира досегашният брой на леглата на територията на региона, макар, че те са допълнително от препоръчаните в Методиката. Предложението е съобразено и с постъпилите при регионалния шеф мнения от лечебните заведения в региона: МБАЛ „ Д-р Ст. Илиев “ АД – Монтана, МБАЛ Сити Клиник „ Св. Георги „ –Монтана, МБАЛ- Берковица ЕООД, МБАЛ „ Св. Николай Чудотворец “- ЕООД- Лом и „ СБР-НК “ ЕАД „ Св.Мина “ Вършец.
В умозаключение доктор Славейкова регистрира и обстоятелството, че сега регионалната здравна карта се изготвя върху остарялото законодателство в региона на опазването на здравето, въпреки че следва смяната му. Ето за какво тя моли към всички членове на комисията да поемат своята отговорност и да гласоподават по този начин препоръчаната здравна карта. 
Председателя на комисията, регионалният шеф Ивайло Антонов, подложи на гласоподаване окончателното предложение, което бе признато единомислещо.
Предстои подписването му и дружно с протоколите от съвещанието ще бъде изпратено в Министерство на здравеопазването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР