Днес, в Областна администрация се проведе работна среща под ръководството

...
Днес, в Областна администрация се проведе работна среща под ръководството
Коментари Харесай

Работна среща за организацията на изборите се проведе в Областна администрация - Добрич

Днес, в Областна администрация се организира работна среща под управлението на регионалния шеф Здравко Здравков и основния секретар на Областна администрация Румен Русев по отношение на организацията и произвеждането на изборите за народни представители за 49-то Народно заседание. На срещата участваха шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Добрич и ръководителят на Районна изборна комисия Добрич Цонка Велкова.

С представителите на общините в региона се разискаха графиците за образования на секционните изборни комисии, които РИК започва от 26 март 2023 година Велкова осведоми, че на страницата на Районна изборна комисия към този момент е качен както видеофайл, по този начин и писмени указания за видеонаблюдението в предизборния и избирателен дни, което е новият миг при отчитането на резултатите в края на изборния ден. Инструкциите са налични.

Областният шеф моли към представителите на общини да извърнат внимание на членовете на СИК при разпределяне на материалите за съблюдаване на реда при подаване на протокола и изборните бумаги на РИК, с цел да не се поражда напрежение ненужно сред хората.

Румен Русев разиска с представителите на общините и ръководителя на териториално звено ГРАО график за осъществяване на инспекции по отношение на условията на Изборния кодекс по организацията на избори за органи на локално самоуправление.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР