Днес в Областна администрация- Благоевград се проведе заседание на Областната

...
Днес в Областна администрация- Благоевград се проведе заседание на Областната
Коментари Харесай

В Благоевград заседава Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

Днес в Областна администрация- Благоевград се организира съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата, ръководено от регионалния шеф Валери Сарандев.

По време на срещата, всички присъстващи, представители на виновните институции, рапортуваха осъществяването на ограниченията, заложени за осъществяване на регионалната политика по сигурност на придвижването по пътищата в Област Благоевград за първото тримесечие на 2022 година Приет бе и ревизираният регионален отчет за 2021 година

Като точка от дневния ред бе разисквана и мярка 6.1 от план-програмата на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата /ОКБДП/ по отношение на осъществяване на взаимни регионални учения за реакция при настъпило ПТП. По време на съвещанието членовете на комисията бяха осведомени и с идни образования за подкрепяне на активността на общинските администрации и секретариата на ОКБДП.

С цел ефикасна организация за съгласуваност и взаимоотношение сред способените органи за реагиране при ПТП с потърпевши, от Държавната организация за сигурност на придвижванията по пътищата е създаден и Рамков проект за деяние за ръководство и справяне с следствията от настъпили пътнотранспортни катастрофи, който бе показан от секретарят на ОКБДП – Ана Жарова.

Областният шеф, като ръководител на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата, обърна внимание на избрани сектори от републиканската пътна мрежа, където липсва пътна маркировка и е належащо нараснало внимание и засилен надзор, за попречване на ПТП. Членовете на Комисията показаха съществено безпокойствие по отношение на неналичието на дейности и взимане на съответни решения за преодолявне на проблемите и заплахите по пътищата, макар многократните напомняния до ОПУ- Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР