Днес в Обединеното кралство стартира експеримент със смесване на две

...
Днес в Обединеното кралство стартира експеримент със смесване на две
Коментари Харесай

Комбинират Pfizer и AstraZeneca за по-ударна имунизация срещу коронавируса

Днес в Обединеното кралство започва опит със разбъркване на две ваксини – на AstraZeneca и Pfizer, който да откри дали могат да бъдат дейно комбинирани.
Проучването, за което се твърди, че е първото в света, ще изследва имунните реакции при първа доза от имунизацията Pfizer, последван от инжекция с AstraZeneca, както и назад, с шпации от 4 и 12 седмици.
Изследователите разясняват, че данните за имунизирането на хората с двата разнообразни вида ваксини против ковид могат да оказват помощ да се разбере дали е допустимо да започва сходна комбинацяи за реализиране на по-голяма еластичност в ваксинирането по света, написа „ Мирър “.
Набирането на доброволци е почнало през днешния ден, като над 800 участници се чака да вземат присъединяване в 8 разнообразни обитаеми места в цяла Англия, включително Лондон, Бирмингам и Ливърпул.
Матю Снейп, ваксинолог от Оксфорд, който управлява тестването, сподели, че първичните резултати могат да дадат скъпа тенденция за имунизацията през втората половина на годината.
"Очакваме да имаме резултати към юни или по това време, с цел да осведомяваме за възможната имунизация на популацията “, разясни той.
Министърът за внедряване на ваксини COVID-19, Надхим Захауи, сподели: „ Това е извънредно значимо клинично тестване, което ще ни даде по-важни доказателства за сигурността на тези ваксини, когато се употребяват по разнообразни способи. Нищо няма да бъде утвърдено за приложимост, до момента в който откривателите и регулаторът не са безусловно уверени, че методът е безвреден и ефикасен ".
Учените се стремят да тестват комбинацията върху хора на възраст над 50 години, които може да са изложени на по-висок риск от по-младите хора и не са били имунизирани.
Проучването, подкрепено от държавното управление с финансиране от 7 милиона паунда посредством Работната група по имунизациите, има за цел да откри дали режимът на имунизация със смесени дози е по-добър или е добра опция на потреблението на две дози от един и съща ваксина против COVID-19
Изпитанието няма да мери общата успеваемост на комбинацията от имунизациите, само че следователите ще наблюдават изключително за реакцията на антителата и Т-клетките, както и за непредвидени странични резултати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР