Днес в Националния център за полярни изследвания на Софийския университет

...
Днес в Националния център за полярни изследвания на Софийския университет
Коментари Харесай

Проф. Пимпирев се срещна с астронавта Ричард Гариот, Китин Муньос и княгиня Калина

Днес в Националния център за полярни проучвания на Софийския университет се състоя среща на проф. Христо Пимпирев, шеф на центъра, и астронавта Ричард Гариот, президент на Eксплорърс клуб, мореплавателя Китин Муньос и княгиня Калина. Това се показва в пост във фейсбук страницата на проф. Христо Пимпирев.

" Експлорърс клуб е учреден през 1904 година и негови членове са великите полярни откриватели като Амундсен, Шакълтън, Пири, първият поробител на Еверест Едмънт Хилари, астронавнатите Нийл Армстронг и Бъз Олдрин, милиардерите откриватели Джеф Безос и Илон Мъск. Клубът включва 3500 члена и има 35 клона в целия свят, като подкрепя с 1,5 милиона щатски $ годишно 200 научни експедиции.

На срещата бяха разисквани благоприятни условия за съдействие сред двете институции в проучването на полярните райони и опциите за подкрепяне на идната 31 антарктическа експедиция и историческото първо корабоплаване на български боен научноизследователски транспортен съд в Световния океан ", се показва в поста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР