Днес в Национална спортна академия “Васил Левски“ се проведе международен

...
Днес в Национална спортна академия “Васил Левски“ се проведе международен
Коментари Харесай

Интегриран старт на международния атлетически турнир “Нови звезди“

Днес в Национална спортна академия “Васил Левски “ се организира интернационален атлетически шампионат “Нови звезди “. 40-ото издание на интернационалния шампионат започва с 60-метров старт, в който взеха присъединяване живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост в град Баня, Карлово. Фанка Борисова, Анета Христова, Тодорка Радева, Павлина Урдарска и Ана Атанасова бяха наградени от проф. Апостол Славчев, заместител – ректор на НСА “Васил Левски “. Момичетата се любуваха и на цялостната спортна стратегия на мероприятието, като мощна страст провокира срещата с техни спортни идоли в лицето на Тереза Маринова и Светла Димитрова.

“Сътрудничеството, което изградихме с Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост в град Баня, Карлово през последните години дава прелестни резултати и е един от положителните образци, които виждаме в областта на институционалната грижа в България. Специалността “Адаптирана физическа интензивност и спорт “ в Национална спортна академия “Васил Левски “ се радва на все по-голяма известност в двете й форми на образование – бакалавърска и магистърска степен и в тази сфера се доближаваме до стандартите, които се ползват в най-развитите страни.

Студентите, които приготвяме имат доста добра основа за реализация, откакто преминат през теоретичните модули и практическото образование, а по-късно приложат наученото на процедура с действителните групи, с които ще работят след привършване на своето обучение и ще се радваме тези способи да бъдат все по-разпознаваеми и от ден на ден институции да притеглят спортни експерти, които да работят целеустремено за интеграция посредством спорт “, сподели гл. ас. Стефка Джобова – учител по специалността и международно приет специалист в областта на интеграцията посредством спорт.


През април 2018 представителките на институцията взеха присъединяване и в интернационален шампионат по интегриран футбол, който се организира в Берлин (Германия) в границите на план SpeeCh, който има за цел да покаже, че интеграцията посредством спорт е освен допустима, само че и че спортът е един от най-успешните принадлежности, които могат да се употребяват за разнообразни уязвими групи в обществото.

Проект SpeeCh – Спортна психологична общественост е план, който започва на 1 януари 2017 и ще осъществя разнородни интензивности в идващите 2 години. Основните му действия са:

• Създаването на 3 интегрирани спортни асоциации в Италия, Германия и България. Членове на асоциациите: пациенти с психологични болести и младежи. Цел на асоциациите: да подкрепят общественото включване на пациенти с психологични заболявани в обществото посредством спортни интензивности.

• Публикация на справочник " Методологии и техники за менажиране на спортни действия, свързани със общественото включване в локалните общности на хора с психологични болести ".

Партниращите организации ще бъдат част от Европейската мрежа за интегриран футбол, която бе основана по предишен план, финансиран от стратегия Еразъм+. Откривайки и свързвайки виновните за политиките в тази сфера, споделяйки положителните национални практики за методологии и техники за менажиране на спортни действия в поддръжка на обществената интеграция на пациенти с психиатрични болести ще бъдат част от резултатите по плана. Ще бъдат осъществени и няколко интернационалните срещи, които да приготвят социална акция за дейното включване на посочената целева група в обществения живот.

Във всяка от партньорските страни ще бъде извършена акция за показване на плана и бъдещото основаване на спортни асоциации, чиито членове ще бъдат пациенти от психологичните общности и младежи от локалните общества. Ще бъде проведено и спортно събитие за 8 представители на целевата група, които ще вземат присъединяване в интернационален състезателен шампионат в Берлин, Германия. Като артикул на плана ще бъде издадена " Методологии и техники за менажиране на спортни действия, свързани със общественото включване в локалните общности на хора с психологични болести ".

Проектът е съфинансиран от Програма " Еразъм+ " на Европейската комисия - Малки взаимни партньорства и ще се осъществя в границите на 24 месеца. Партньори: Италия, България и Германия, като сътрудник от България е “Асоциация за развиване на българския спорт “.

ФОТОГАЛЕРИЯ от 40-ото издание на " Нови звезди " ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР