Днес в Народното събрание втората по сила парламента партия -

...
Днес в Народното събрание втората по сила парламента партия -
Коментари Харесай

ДПС подкрепя вот на недоверие, Възраждане уволнява Петков, ИТН гласуват поотделно

Днес в Народното събрание втората по мощ Народното събрание партия - ГЕРБ внася избор на съмнение против държавното управление на Кирил Петков.

На влизане в Народното събрание депутатите от " Продължаваме смяна " Андрей Гюров и Венеция Ангова обявиха, че вотът на съмнение против държавното управление няма да мине. " Продължаваме промяната " няма да се провали, до момента в който има гласоподаватели, които ни поддържат, уверена е Ангова.

Маноил Манев, Александър Ненков и Томислав Дончев също взеха отношение. Маноил Манев съобщи, че вотът на съмнение ще бъде импортиран незабавно, а Александър Ненков съобщи, че ГЕРБ ще беседва с Има Такъв Народ за поддръжка на вота на съмнение против държавното управление. Той се надява и други партии да поддържат вота на съмнение. Томислав Дончев добави, че линията сред съпротива и ръководещи е размита и " всичко е допустимо ".
 ГЕРБ беседва с Движение за права и свободи, Възраждане и Има Такъв Народ за вота на съмнение
ГЕРБ беседва с Движение за права и свободи, Възраждане и Има Такъв Народ за вота на съмнение

Той се надява актуализацията на бюджета да бъде спряна

Председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленсли увери, че държавното управление нямало да падне. За него тематиката за актуализацията на бюджета е най-важна и счита, че тематика " Северна Македония " в дневния ред на Народното събрание няма, а и нямало да има.

Ива Митева от Има Такъв Народ съобщи, че ще поддържа вота на съмнение против властта поради неразбирането и едноличното ръководство на премиера Кирил Петков.

Тошко Йорданов добави, че няма да гласоподава в поддръжка за оставане на държавното управление.

Станислав Балабанов бе по-уклончив и съобщи, че Има Такъв Народ ще предложи първа точка в дневния ред на законодателния орган да е чуване на закрито съвещание на външния министър в оставка Теодора Генчовска за Северна Македония.

" На тази тъга би трябвало да се постави край “ – ГЕРБ внасят избор на съмнение

Тази глава от българската политика ще е позорна

Отцепилият се народен представител от Има Такъв Народ Деян Петков съобщи, че ще гласоподава по съвест, тъй като не е просто един " натискач на копчета ", а здравомислещ човек.

Депутатът от " Демократична България " Атанас Атанасов също счита, че няма да мине вотът на съмнение.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи съобщи, че медиите нямало да бъдат учудени от гласуването за вота на съмнение против държавното управление в пленарна зала. Така Цонев загатна, че най-вероятно депутатите от партията на Мустафа Карадайъ ще поддържат предлагането на ГЕРБ.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов увери, че ще поддържа вота на съмнение против държавното управление. Той също ще желае чуване на външния министър в оставка Теодора Генчовска в Народното събрание по тематиката Северна Америка. Ако се окаже, че министър председателят Кирил Петков е работил в прорез за националния интерес, " Възраждане " ще работят за неговото уволняване.

Припомняме, през днешния ден в деловодството на Народното събрание към държавното управление на Кирил Петков. Това бе оповестено на ексклузивен брифинг във вторник от Томислав Дончев.

Вчера от премиерът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР