Днес в Народното събрание премиерът Бойко Борисов обеща на БСП

...
Днес в Народното събрание премиерът Бойко Борисов обеща на БСП
Коментари Харесай

Размяна на реплики между премиера и опозицията за мръсния въздух

Днес в Народното събрание министър председателят Бойко Борисов даде обещание на Българска социалистическа партия да приложи ограниченията за чист въздух от времето на кабинета " Орешарски ". Това стана, откакто в декларация от левицата предизвестиха, че България е на второ място след Украйна по брой на смъртни случаи на глава от популацията поради нечистата околна среда.

Правителството се паникьосало от опасността за следващи наказания от Еврокомисията и се хвърлило в реплика на ограничения против мръсния въздух - пишат в декларацията си от Българска социалистическа партия.
Манол Генов - Българска социалистическа партия за България: Че напредъкът е незабележим - няма по какъв начин да се скрием. Търкалянето на хрумвания върху режима на придвижване на колите и тяхната възраст по българските градове и пътища е наливане на вода в пясъка.
От Българска социалистическа партия показаха още, че по данни на Изпълнителната организация по околна среда 25 общини са с нарушено качество на атмосферния въздух. И припомниха, че преди година и половина екоминистерството планува над 100 милиона за справяне с казуса.
Манол Генов - Българска социалистическа партия за България: Този екологичен проблем ще се реши отчасти, тъй като на тези средства ще се възрадват единствено 7 общини. Хората излизат с маски по улиците, с цел да не дишат нечистия въздух. И колегии, ще смъкват маските против задушаване, едвам когато ви смъкват от власт.
От трибуната на Народното събрание министър председателят Бойко Борисов съобщи, че от Българска социалистическа партия приказват за статистика в минало време.
Бойко Борисов - министър-председател на България: Помним 2008-2009 година, когато бях кмет, над София се виеше пушек от " Кремиковци " във всички цветове на дъгата. Не желая да приказвам за жълтия пушек на азотно-торовия цех при Стара Загора.
Борисов добави, че в случай че тогава е мерен въздухът, не се знае какъв е щял да бъде. И даде обещание:
Бойко Борисов - министър-председател на България: Поемам ангажимент, по време на мандата на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи всички ограничения, които Министерството на екологията, тогава е приело или е желало да вкара, да ги създадем.
Премиерът увери, че ще изпълнени уговорката си, колкото и да коства това.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР