„Днес в Народното събрание очакваме да чуем на изслушването кой

...
„Днес в Народното събрание очакваме да чуем на изслушването кой
Коментари Харесай

Димитър Делчев от ИБГНИ: Очакваме да чуем кой е прикривал кадрите с полицейско насилие

„ Днес в Народното събрание чакаме да чуем на чуването кой е прикривал фрагментите с полицейско принуждение над протестиращи и за какво една година не са видели бял свят “.

Това сподели в коридорите на Народното събрание Димитър Делчев от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “. Според него фрагментите са прикривани от хората, които са ги държали.

„ Съгласно Конституцията и законите основният прокурор е задължен да пристигна в Народно събрание и да даде сведения. Защо една година не се повдигаха обвинявания на служители на реда, а прокуратурата се сети чак в събота, че такова нещо има и чак тогава повдигнаха обвиняване “, разяснява още Делчев.

„ Тук идват значими въпроси като тези служители на реда получили ли са указания. За нас те явно са получили указания от най-високо равнище, точно от Бойко Борисов, който също би трябвало да е в залата и да дава пояснения “, на мнение е депутатът от ИБГНИ.

„ За жал през днешния ден в залата липсват основните виновници – Гешев и Борисов. Надявам се управлението на Народно събрание да направи всичко допустимо да дойдат пред депутатите и да кажат по какъв метод те са дали указания, с цел да може в тази нощ служителите на реда да окървавяват митингите, с цел да ги няма “, съобщи Делчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР