Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения

...
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения
Коментари Харесай

Слагат край на смяната на статута на земеделската земя, за да се правят фотоволтаични паркове

Днес в Народното събрание бяха прегледани, гласувани и признати оферти на народния представител от " Възраждане ", Даниел Петров в Закона за собствеността и използването на земеделската земя, във връзка с преустановяване на порочната процедура за промяна на статута на обработваемите аграрни земи, мери и пасища, за превръщането им във фотоволтаични централи.

" С приемането на нашите оферти в Закона за собствеността и използването на аграрни земи се поставя завършек на скандалната и порочна процедура на промяна на предопределения на общински пасища, мери и ливади, за превръщането им във фотоволтаични паркове. Няма повече пасища да бъдат отнемани от животновъдите, от време на време, даже без тяхното познание и позволение. Няма повече плодородната българска земя да бъде унищожавана, с цел да се обслужат следващите лобистки, частни или корпоративни ползи. Време е страната да проработи в интерес на жителите. С тези промени дефинитивно бе неразрешено, отсега нататък преобразуването и отдаването на аграрни земи от общинския аграрен фонд и от държавния фонд, за градеж на слънчеви фотоволтаични централи, в случай че същите преди този момент са били заявявани за подкрепяне по реда на чл.37а от ЗСПЗЗ и не са били сключвани контракти за наем ", съобщи националният представител от " Възраждане ", Даниел Петров.
Промяната, импортирана от народния представител от " Възраждане " и член на земеделската комисия Даниел Петров визира пасища, мери и ливади, които са били обект на субсидиране през последните три години. Така тези аграрни площи към този момент ще бъдат предпазени със Закон, тъй като ще се спре порочната процедура по промяна на метода на трайно предопределение на земи, за които, сякаш се твърди, че са неизползваеми и без друго практическо приложение – само че в случай че това е било по този начин, то тогава е нямало да бъдат декларирани за субсидиране от страна на животновъди, на които са били отдавани чартърен.

Пресичат се опциите за промяна на Подробен устройствен план посредством общинските препоръки за харизването на ливади, пасища и мери за сходни цели.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР