Днес в Министерство на икономиката на официална церемония управителят на

...
Днес в Министерство на икономиката на официална церемония управителят на
Коментари Харесай

Баумит България получи сертификат Инвеститор Клас А за изграждането на нов завод в Ямбол

Днес в Министерство на стопанската система на публична гала шефът на Баумит България Николай Бъчваров получи от заместник-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов документ за " Инвеститор " Клас А ".

На церемонията по връчването участва и изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев.

Сертификатът е по отношение на капиталовото желание на Баумит България да построи втори цех за сухи строителни смеси в гр. Ямбол, който е подобен на първия в гр. Елин Пелин. Благодарение на този документ се чака да се ускорят административните процедури по реализацията на плана, да се даде самостоятелно административно обслужване и финансова поддръжка на инвестицията от страна на страната, като се подкрепи построяването на обществената инфраструктура до терена на завода.

 8e705565-9b2e-9f4b-6c79-7e8789b3a446

Инвестицията на Баумит България е в размер на 15,760 млн. лева Капацитетът на бъдещия цех за сухи смеси ще бъде 150 000 тона, като новото индустриално дружество ще сътвори 22 работни места. До момента Баумит България обезпечава работа на 100 лица и е неоспорим водач на българския пазар в производството на сухи строителни смеси и топлоизолационни системи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР