Днес в Министерския съвет е обявен Ден на отворените врата.Премиерът

...
Днес в Министерския съвет е обявен Ден на отворените врата.Премиерът
Коментари Харесай

`Първи Ден на отворените врати в Министерския съвет

Днес в Министерския съвет е разгласен Ден на отворените врата.

Премиерът Гълъб Донев посрещна първите искащи да видят къде заседават министрите и къде работи министър-председателят. Досега постройката на „ Дондуков “ 1 не е отваряна за посещаване на жители.

Гълъб Донев разведе посетителите из голямата заседателна зала, партерния етаж, който впечатлява с визията си, заимствана от Рилския манастир. Разказа им за внушителните 10-метрови полилеи от чешки кристал от Бохемия, какъвто е употребен в редица европейски дворци. В коридорите и залите на държавната постройка посетителите разгледаха и картини на огромни български създатели, които могат да се видят единствено там, както и обновената непрекъсната галерия с част от подаръците, които през годините българските министър председатели са получавали от задграничните си посетители. 

Премиерът сподели и работния си кабинет, а доста от жителите, най-вече деца, седнаха в стола му. 

„ Хората, които работят тук “, отговори дете, запитано какво най-вече му харесва в Министерския съвет. И добави, че се е почувствало “много хубаво ” в стола на премиера, само че това не е провокирало упоритост да стане политик, премиер 

Майка сподели, че е удовлетворена от “радостта в очите на детето ми от това, че се намира в тази постройка, виждам, че вижда хубостта, украсата, картините, камъка, цялата архитектура ”.  

Вярвам, че България може да има намерено и почтено ръководство, сподели Донев и добави: 

„ Има смисъл в откритото и отворено ръководство. Вярвам, че тогава, когато властта се упражнява с мисъл и в изгода за българските жители, всичко ще бъде наред и България ще върви напред и нагоре. Благодаря на българските жители, които демонстрират интерес да влязат и да прегледат постройката на Министерски съвет. Виждате, че извън опашката към този момент е много огромна – над 1000 индивида от ранни часове демонстрират интерес да посетят постройката на властта “.







Снимки: БТА
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР