Днес в Министерски съвет с колегите от Щаба и министър-председателя

...
Днес в Министерски съвет с колегите от Щаба и министър-председателя
Коментари Харесай

Министър Маринов-Реално тези хора не могат да се приберат в София след празниците

„ Днес в Министерски съвет с сътрудниците от Щаба и министър-председателя ще начертаем ограниченията за прибиране на софиянци и ще преценим по какъв начин ще продължим след празниците “, съобщи в студиото на „ Събуди се “ по NOVA вътрешният министър Младен Маринов.

По думите му, мерките сега са задоволително затегнати.

„ Придвижването става единствено в избрани времеви прозорци – заран сред 6.00 ч. и 8.00 ч. и вечер от 18.00 ч. до 20.00 ч. В четвъртък имаше доста хора, които са убедили сътрудниците, че са от провинцията. Реално в този момент те не могат да се приберат в София, тъй като непрекъснатият адрес не е съображение да се върнат тук.

Мисля, че София би трябвало да влезе в по-нормален ред. Хората вървят на работа и би трябвало да се приберат, само че това ще става под прецизен надзор. Където е открита машинация, се рапортува на прокуратурата “, разясни министърът на вътрешните работи.

Той разяснява и създалото се напрежение в ромските квартали.

„ Мисля, че хората във „ Факултета “ към този момент схванаха, че задачата на ограниченията е да се резервира здравето им. В събота се раздаваха и помощи на нуждаещите се. Надявам се повече да няма ескалация на напрежението “, сподели Маринов.

Вътрешният министър изясни и дали ще има обезщетение за служителите на реда.

„ Премиерът ще разгласи средствата, които ще могат да бъдат заделени за работещите на първа линия. На органите на реда са им спрени и отпуските. Колегите са издръжливи “, съобщи Младен Маринов.

Министърът на вътрешните работи поздрави църковните служители за основаната организация.

„ България е може би единствената страна, която не затвори храмовете. Вярата не би трябвало да угасва “, заключи Маринов.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР