Днес в Лондон е планирано провеждането на междурелигиозно мирно шествие,

...
Днес в Лондон е планирано провеждането на междурелигиозно мирно шествие,
Коментари Харесай

Междурелигиозно мирно шествие в Лондон зове за мир в Близкия изток

Днес в Лондон е планувано провеждането на междурелигиозно спокойно шествие, целящо понижаване на напрежението към войната сред Израел и " Хамас " в Ивицата Газа.

Шествието от площад Трафалгар до площада пред Народното събрание и назад е едно от поредицата събития, които ще се проведат през идващите няколко дни и седмици в символ на взаимност с всички хора, наранени от спора в Израел и Палестина. Планирани са също събирания в Бирмингам и Оксфорд.

Събитията се координират от “Заедно за човечетвото “, което съставлява коалиция от благотворителни организации, публични организации и религиозни групи. Шествието на мира в Лондон се провежда от квакерите във Англия и будистката общественост Plum Village UK.

Съоснователят на " Заедно за човечеството " Брендън Кокс е представен от " Обзървър " да споделя:

" Това е късмет да се противопоставим на антисемитизма и антимюсюлманската ненавист и да покажем на тези, които се стремят да ни разделят, че голямото болшинство от хората в тази страна не вършат разлика, когато става въпрос за съчувствие ".

Маген Инон, преподавател, живеещ в Лондон, чиито родители бяха убити от " Хамас " при офанзивата на 7 октомври, поддържа събитията.

" Призовавам всички, които имат вяра, че всички хора заслужават съществени човешки права, да се съберем и ще бъдем в по-добра позиция да намерим решение на спора. Или и двете страни печелят, или всички губят ", съобщи Инон.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР