Днес в Лондон британският външен министър обсъжда с американския държавен

...
Днес в Лондон британският външен министър обсъжда с американския държавен
Коментари Харесай

Среща на британския външен министър с държавния секретар на САЩ в навечерието на форум на Г-7

Днес в Лондон английският външен министър разисква с американския държавен секретар въпроси на търговията, Иран и Китай преди срещата на външните министри от Г-7, която ще се организира във вторник.
Антъни Блинкън дойде късно нощес в Лондон.
 Блинкен поддържа Бабиш за дейностите му против Русия Блинкен поддържа Бабиш за дейностите му против Русия
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в телефонен диалог с чешкия министър председател Андрей Бабиш разиска обстановката към връзките сред...
Много са въпросите на двустранното съдействие, което се нуждае от нов подтик след идването на власт в Съединените щати на Джо Байдън. Изтеглянето на войските от Афганистан и комерсиална договорка след Брекзит ще бъдат в центъра на вниманието, само че се чака да бъде обърнато огромно внимание също на Иран и Китай.
Първата среща „ лице в лице “ на външните министри на страните-членки на Г-7 ще стартира във вторник. Към първите дипломати на Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Европейски Съюз ще се причисли индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар, чиято страна е в тежка рецесия, поради пандемията от ковид.
Преди срещата бе оповестено, че Г-7 ще влага 15 милиарда $ за подкрепяне на достъпа на дамите до работа в разрастващите се страни и възобновяване от пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР