Днес в класните стаи се върнаха учениците от 5-и, 11-и

...
Днес в класните стаи се върнаха учениците от 5-и, 11-и
Коментари Харесай

Зрелостниците отново в клас. Готови ли са за матурите?

Днес в класните стаи се върнаха учениците от 5-и, 11-и и 12-и клас. Пред най-големите възпитаници стои въпросът задоволителна ли беше онлайн подготовката им, с цел да се оправят добре на матурите.

По-малко от месец до първата наложителна матура за дванайсетокласниците. На 19-и май е матурата им по български език, а на 21-ви тази по избиран от тях предмет. Въпреки че учениците прекараха повече време онлайн, в сравнение с в класната стая и макар, че даже омбудсманът изиска просветителния министър да редуцира материала им за изпита, към този момент от МОН не дават поръчка, че ще отпадат тематики. До края на месеца в просветителното министерство ще текат разбори и тогава ще бъде оповестено окончателното решение.

Но преди този момент решение да е реалност, Българска национална телевизия попита възпитаници от столичното 140-о учебно заведение усещат ли се задоволително готови за този изпит, или ще упорстват просветителният министър в оставка да редуцира материала им.

Стаята на дванайсети клас е цялостна за първи път от месец насам.

" Мога да кажа, че беше доста сложна година в онлайн образование ", разяснява Радослава Петрова.

Обратното преброяване на дванайсетокласниците стартира. И те се готвят по всички тематики.

Учителката по български на този клас не счита, че материалът би трябвало да се редуцира, тъй като учениците са имали задоволително време да минат през всичко.

" Ако дванайсетокласниците са си сложили цел, а и са задоволително стимулирани, те ще реализиран своето ", сподели госпожа Ивана Русева.

" Не считам, че би трябвало да се вършат отстъпки или да се маха материал от ДЗИ-то ", счита Радослава Петрова.

" Вариантът да се смъкна равнището би трябвало да се изключи ", сподели и Георги Александров.

Какво е научено в онлайн стаята - занапред ще се види.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР