Днес в Китай започнаха продажбите на часовниците Huawei Watch 4

...
Днес в Китай започнаха продажбите на часовниците Huawei Watch 4
Коментари Харесай

Започнаха продажбите на Huawei Watch 4 и Watch 4 Pro – първият в света часовник, който може да измерва кръвната захар

Днес в Китай започнаха продажбите на часовниците Huawei Watch 4 и Watch 4 Pro. Това е първият в света смарт-часовник с технология за следене на кръвната захар. Huawei обаче дава много общо изложение на функционалността, което не разкрива по какъв начин работи.

Доскоро един от значимите индикатори за здравето, който смарт-часовниците не можеха да мерят, беше кръвната захар. Това се промени със серията Huawei Watch 4, която вкара функционалности, предопределени за оценка на равнищата на захарта в кръвта при хора с диабет или преддиабет. Часовникът прави оценка риска от хипергликемия, употребявайки способ на Huawei, който открива аномалните равнища на кръвната захар и ви предизвестява дали сте в рисковата зона или не.

Изпълнителният шеф на Huawei Ю Ченгдонг (Yu Chengdong) разгласява в Weibo (чрез Huawei Central) в детайли изложение на характерностите на Watch 4, само че описанието по отношение на събирането на данни за кръвната захар наподобява доста неразбираемо. Твърди се, че се употребява “функция за микрофизично проучване “, която може да мери 10 витални индикатора в границите на 60 секунди. Това обаче не е директно обвързвано с следенето на кръвната захар и не дава отговор на въпроса, по какъв начин тъкмо работи тази функционалност.

На рекламните изображения, оповестени от компанията, се демонстрира потреблението на тази функционалност. На екрана на Watch 4 се появява уведомление: „ Може да имате краткотрайни съмнения в равнищата на захар в кръвта. Диета с високо наличие на захар, масло и мазнини може да усили риска от повишение на кръвната захар. Моля, продължавайте да носите часовника си “.

Останалите спецификации на серията Huawei Watch 4, с изключение на загадъчния пакет от функционалности за мониторинг на здравето, са много ясни. Watch 4 Pro разполага с 1,5-инчов AMOLED LTPO-екран със сапфирен кристал, до момента в който 48-милиметровият корпус е направен от титаниева сплав TC4. Обичайният Watch 4 има 46 мм корпус от неръждаема стомана. Watch 4 Pro има и добавена опция за свързване към LTE-мрежи посредством eSIM и вграден GPS. Животът на батерията на Watch 4 е три дни при всекидневно потребление, до момента в който Watch 4 Pro би трябвало да устоя до 4,5 дни. Цената на версията Watch 4 стартира от 2699 юана ($384), а Watch 4 Pro – ще коства 3399 юана ($484).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР