Днес в Кипър е дългоочакваното откриване на плажния сезон. Това

...
Днес в Кипър е дългоочакваното откриване на плажния сезон. Това
Коментари Харесай

От днес в Кипър плажът е разрешен

Днес в Кипър е дълго чаканото разкриване на плажния сезон. Това става в границите на почналата втора фаза от премахването на противоепидемичните ограничения.

Живеещите на средиземноморския остров от през днешния ден могат да лежат и да се пекат на пясъка, да се занимават с плажни спортове. Досега това беше неразрешено като част от карантинните ограничения против ковид, позволено беше единствено плуване в морето. За неспазване на рестриктивните мерки нарушителите бяха глобявани.

Плажовете би трябвало да действат при прецизно съблюдаване на издадените от Министерството на здравеопазването указания. Минималното разстояние сред чадърите би трябвало да е 4 метра, а сред шезлонгите - 2 метра.

Регламентирани са и условията за стерилизация на плажните уреди. Забранено е потреблението на съблекални и душове, работещи на закрито, както и продажбата на храна и питиета на плажа.

Желаещите да употребяват лични плажни такъми също би трябвало да съблюдават избраната отдалеченост в зоната за свободно плажуване.

След траялата цяла седмица гореща вълна от над 40 градуса, достигнала във вторник рекордните за месец май 44 градуса, искащите да отидат на плаж през днешния ден и на следващия ден ще би трябвало да се приготвят за по-прохладно и даже дъждовно време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР