Днес в Камбоджа се произвеждат парламентарни избори. Гласува се за

...
Днес в Камбоджа се произвеждат парламентарни избори. Гласува се за
Коментари Харесай

В Камбоджа гласуват за парламент, опозицията вижда избора като „фарс“

Днес в Камбоджа се създават парламентарни избори . Гласува се за членове на долната камара на Народното събрание - Националното заседание, предадоха международните организации.

Националното заседание се състои от 123 депутати , които се избират за петгодишен мандат. Последните избори за Национално заседание бяха създадени на 28 юли 2013 година Тогава най-вече места, 68, завоюва печели Камбоджанската национална партия, следвана от опозиционната Камбоджанска партия за национално избавление, получила 55 места.
 
 БГНЕС

Днес обстановката е друга и опозицията дефинира идните избори като " фарс ". Камбоджанската партия за национално избавление беше разпусната в края на 2017 година, а опозиционните водачи са в пандиза или в заточение, отбелязва Агенция Франс Прес.
 
 БГНЕС-->

Сам Ренси, създател на разпусната Камбоджанска партия за национално избавление, приканва последователите си да бойкотират вота и по този метод да окажат пасивна опозиция на ръководещите.

Очаквано се обрисува победа на изборите на Хун Сен, сегашния министър председател на Камбоджа . С 33 години на власт той държи върха за политическо дългоденствие в Азия. Хун Сен, някогашен войник от Червените кхмери, става за първи път министър председател през 1985 година Тогава той е едвам 32-годишен и през годините съумява да се нагоди към променливите политически ветрове в страната след края на Студената война.
 
 БГНЕС

За да се задържи на власт, Хун Сен не се поколеба да затегне контрола в страната в последните месеци - от пресата до опозицията. Известен с гръмките си изказвания, той даде обещание същински " пъкъл " за съперниците си, ако те оспорят вота, и увери, че ще се задържи на власт за още два мандата.

За гарантиране на сигурността по време на изборите са мобилизирани 80 000 служители на реда в цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР