Днес в Италия се провеждат парламентарни избори, чиито резултати заплашват

...
Днес в Италия се провеждат парламентарни избори, чиито резултати заплашват
Коментари Харесай

Италия се отказа от самоубийство. Брюксел е възмутен

Днес в Италия се организират парламентарни избори, чиито резултати заплашват да разстроят мощно естаблишмънта на Европейски Съюз. Факт е, че предвиждат победа за десните, освен това извънредно десни партии.

Най-висок рейтинг - към 25 %, има партията " Италианските братя ”, ръководена от Джорджия Мелони, която има съществени шансове да стане първата жена министър председател на страната.

Тук си коства да се означи, че до края на 2010 година партията печели доста печални числа на изборите без нито едно депутатско място. Едва през 2018 година “Братята ” най-сетне съумяват да влязат в Народното събрание, като получават 4,3 % от гласовете. Още на идната година на изборите за Европейски парламент за тях гласоподават 6,4 на 100. И в този момент, единствено след три години, съгласно социолозите съвсем една четвърт от електората е подготвен да даде гласа си на партията.

Нещо повече, по отношение на рейтингите на други другарски партии - " Лигата " на Матео Салвини и " Напред, Италия " на Силвио Берлускони - за обединението от десни сили общо предвиждат повече от 45% от гласовете. Техните съперници, лявоцентристите, имат общо към 28 %.

По всичко проличава, че Брюксел е толкоз наскърбен от тези прогнози, че спирачките на служителите там изцяло са отказали. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, говорейки в Принстънския университет, сподели буквално следното: „ Ще забележим резултата от вота в Италия. Избори се организираха и в Швеция. Ако нещата тръгнат в неприятна посока, имаме инструментите, както в тази ситуация с Полша и Унгария ".

Това изказване не може да се преглежда по различен метод с изключение на като опасност за италианското общество, в случай че то се осмели да гласоподава " неправилно " и " неправилните " политически сили дойдат на власт в страната. Това обаче важи и за Швеция, където сега се образува дясно държавно управление. Както и да е, изказването на фон дер Лайен естествено провокира скандал и Матео Салвини изиска тя да почита „ гласа на свободния, либерален и върховен италиански народ “.

Откровено непрофесионалното изявление на Фон дер Лайен (не можеш да приказваш такива неща обществени, в случай че си длъжностно лице) удостоверява сложността на обстановката за Брюксел и за целия либерално-глобалистко-проамерикански естаблишмънт в Европа.

Преди шест месеца Русия, първо с известно безпокойствие, а по-късно с удивление и насмешка, наблюдаваше по какъв начин Европа пред лицето на „ съветската експанзия “ стартира бързо да реже клона, на който седи. Почти всички страни от Стария свят започнаха единомислещо да организират неуместна в своя радикализъм антируска политика, под най-тънкия пласт на която беше прикрито бързото заличаване на личната им енергетика, промишленост и стопанска система като цяло, както и обществената сфера.

Може би единственото изключение тогава беше Унгария, която, без да прави изключително гръмки изказвания и внезапни жестове, продължи да се придържа към своята линия на отбрана на националните ползи, които са неразривно свързани със съдействието с Москва, най-малко в региона на енергетиката.

В същото време може единствено да се гадае какво е предиздвикало индустриалните елити на Западна Европа, изключително Германия, да се съгласят на политика, която е намерено нездравословна за техните страни. Има съмнение, че те, сходно на техните вътрешнополитически съперници, са вярвали в неизбежния колапс на съветската стопанска система под натиска на „ адските “ наказания, което значи, че биха могли да получатпочти на безценица съветските запаси, нужни на националните стопански системи.

Грешната им преценка, както става все по-очевидна с всеки минал ден, се оказва съдбовна.

Реториката на формалните лица и мейнстрийм медиите става все по-тревожна за идната енергийна и социално-икономическа зима в Европа. Все по-често и по-шумно звучащите оферти за връщане крачка обратно обаче срещат гневна опозиция от страна на ръководещата демократична върхушка, която несъзнателно удостоверява теорията, че тя работи по заповед и в полза на Съединени американски щати за заличаване на европейските сътрудници.

Проблемът на Брюксел и неговите съратници в целия Европейски Съюз е, че това най- " гневно опълчване " е най-вече риторично, а Европейски Съюз не разполага с задоволително действителни принадлежности за напън върху " ренегатите ".

Да, в някои случаи е допустимо да се справите с неуместни фигури с мръсни способи под прикритие, както се случи с някогашния австрийски канцлер Себастиан Курц и някогашния началник на австрийското външно министерство Карин Кнайсел. Но, да вземем за пример, дълги години не могат да създадат нищо с унгареца Виктор Орбан, както и с полските управляващи, които, несъмнено, са русофоби до мозъка на костите си, само че на които не им пука за Европейския съюз.

Що се отнася до формалния напън върху „ отстъпническата “ страна, тук не всичко е елементарно. Брюксел въпреки всичко съумя да сътвори някои принадлежности в тази посока. В цитираното изказване Фон дер Лайен всъщност заплаши Италия с финансови наказания, прекъсвайки поддръжката от Брюксел. Унгария е изправена пред тази опасност сега.

Като цяло Европейският съюз към момента действа на правилото на консенсуса, единомислещите решения. Така че не е инцидентно, че все по-активно се хвърлят хрумвания за нуждата от унищожаване на този принцип и прекосяване към взимане на решения въз основа на мнението на болшинството.

Тези промени се считат за доста настоящи, защото дълбочината на бездната, в която ги тласкат националните управляващи и Брюксел, стартира да доближава до популацията на европейските страни. Така че наклонът на публичните настроения, всеобщите митинги и гласуването не за " верните " политически сили наподобяват съвсем неизбежни. Освен това „ ренегати “ като Унгария най-сетне престанаха да се смущават от неодобрението на Запада за позицията им и гръмко декларират, че нямат желание да мръзнат – безусловно – в името на общоевропейската взаимност.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР